Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ν.Δ.: Σκοτεινό το κομματικό παρελθόν του νέου γ.γ. Πολιτικής Προστασίας – Να αντικατασταθεί

Την αντικατάσταση του νέου γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη από «πρόσωπο κύρους με εμπειρία στην πολιτική προστασία» ζητεί η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως πρόκειται για «στέλεχος με πλούσιο και σκοτεινό κομματικό παρελθόν».

«Επιχειρώντας να αποσείσει τις δικές του ευθύνες για την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής, o Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας τον κ. Γιάννη Ταφύλλη, ένα στέλεχος με πλούσιο και σκοτεινό κομματικό παρελθόν, που μάλιστα έχει ήδη περάσει από δύο γενικές γραμματείες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χωρίς να έχει επιδείξει στοιχειώδες έργο», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ζητεί, δε, «επειγόντως την αντικατάσταση του κ. Ταφύλλη από πρόσωπο κύρους με εμπειρία στην πολιτική προστασία, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους 91 νεκρούς».

«Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι άλλο ένα αποτυχημένο κομματικό στέλεχος για να διαχειριστεί κρίσεις, από τις οποίες μπορεί να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα για το θέμα του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στη νέα επικοινωνιακή φιέστα που διοργανώνει», καταλήγει η Ν.Δ.