Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ν. Φίλης: Όταν ένας υπουργός διαφωνεί σε ένα κορυφαίο ζήτημα δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση

«Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις.

Σχολιάζοντας τη στάση του Π. Καμμένου στο ζήτημα της συμφωνία με τα Σκόπια, ο κ. Φίλης επισήμανε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7»: «Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του Σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας». «Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα» πρόσθεσε ο κ. Φίλης. «Το πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του Σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας» συνέχισε.

Ερωτηθείς για την προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ο κ. Φίλης ανέφερε πως «οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα».

Για την ψηφοφορία στη Βουλή δήλωσε πως «δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία», καθώς, όπως είπε, «δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά τέλος με την στάση της Ν.Δ. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως «αν ο Κυρ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής θα είναι σαν μομφή εναντίον του πατέρα του».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει