Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ν. Κοτζιάς: Βόρεια φίλη χώρα τα Σκόπια, νέες συνομιλίες με Νίμιτς

Βόρεια φίλη χώρα αποκάλεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τα Σκόπια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δίνει με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ.

Από την πλευρά του ο κ. Ντιμιτρόφ τόνισε ότι προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μερών, και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέες εντατικότερες συνομιλίες με τον Μάθιου Νίμιτς.

Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε τα οφέλη που θα προκύψουν για τις δύο χώρες αλλά και για ολόκληρη την περιοχή από μία συμφωνία η οποία για να επιτευχθεί πρέπει και οι δύο χώρες «να κάνουμε τις απαραίτητες υπερβάσεις».

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τους αναγκαίους έντιμους συμβιβασμούς για μία μόνιμη λύση, γιατί το εύκολο είναι να μην κάνεις τίποτα, ενώ οι υπουργοί με τη σύμφωνη γνώμη των πρωθυπουργών τους οφείλουν να βρίσκουν λύσεις μακροπρόθεσμα προς όφελος των χωρων τους. υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

«Πιστεύω στη σταθεροτητα και την ασφαλεια της περιοχής μας. Οι λαοί των δύο χωρών μας είναι πολύ κοντά, έχουν καθημερινές επαφές σε όλους τους τομείς και μία λύση θα έχει μεγάλο κέρδος για τη νέα γενιά» υπογράμμισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.