Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Κι όμως… αυτός είναι ο λόγος που ο σκύλος γέρνει το κεφάλι όταν του μιλάμε

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει οτι όταν μιλάτε σε έναν σκύλο αυτός γέρνει το κεφάλι του πλάγια. Ωστόσο ξέρετε για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; 

Σύμφωνα με τον Stanley Core, καθηγητή Ψυχολογίας και συγγραφέα πολλών βιβλίων που αφορούν στη συμπεριφορά των σκύλων, αυτή η χαριτωμένη κίνηση του κεφαλιού δεν σχετίζεται με την ακοή τους, όπως μπορεί να υποθέτουν οι περισσότεροι, αλλά με την όρασή τους.

Όπως αναφέρει ο Coren, τα σκυλιά παρατηρούν τις κινήσεις των ανθρώπων στην προσπάθειά τους να αντιληφθούν τι θέλουν εκείνοι να τους πουν, γέρνουν στο πλάι, μιας και η μουσούδα τους αποτελεί εμπόδιο και δεν βλέπουν καλά ώστε να μπορέσουν να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμα που οι άνθρωποι τους στέλνουν.

Οι σκύλοι προσπαθούν να έχουν μια καλύτερη θέαση των κινήσεων των χεριών καθώς και των εκφράσεων του προσώπου για να καταλάβουν τι θέλει το αφεντικό.

Οπότε η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με την ακοή τους, ότι δηλαδή παραξενεύονται με κάτι που μόλις άκουσαν αλλά με την όρασή τους, που θέλουν να είναι καλύτερη για να μην κάνουν λάθος κίνηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει