ΝΑΡ – νΚΑ Μαγνησίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

“Από τον κόκκινο Οκτώβρη στο Πολυτεχνείο της ανατροπής οι λαοί μπορούν να γράψουν τη δική τους ιστορία. Με νέο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με ισχυρή αντικαπιταλιστική και σύγχρονη κομμουνιστική αριστερά”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μια νομοτελειακή και ανεπανάληπτη στιγμή

Ήταν το αποκορύφωμα της λαϊκής οργής, η ορμή της νεολαίας, που εγκυμονούνταν στην κοινωνία όπως και σήμερα. Δεν οδηγηθήκαμε σ’ αυτήν μέσα από όλο και μεγαλύτερες νίκες του κινήματος, αντιθέτως φαινόταν να επικρατεί η λογική «άρτος και θεάματα». Τότε ήταν ο Παναθηναϊκός και οι ελληνικές ταινίες, τώρα είναι το «Survivor» και τα talent show. Μέσα και έξω από τις φυλακές και τα βασανιστήρια, η Αριστερά μάχονταν να κρατήσει την ελπίδα ζωντανή. Είχε όμως, όπως και τώρα διλλήματα, μπορεί να πέσει ένα καθεστώς που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ; Μήπως χρειάζεται εθνικό μέτωπο; Εκδημοκρατίζεται η Χούντα; Διλλήματα που φαίνονται τρομαχτικά επίκαιρα σήμερα εν μέσω της αστικής δικτατορίας της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ, του «ανίκητου» ευρωμονόδρομου. Κι όμως εν μέσω διώξεων και φόβου ο λαός μας τόλμησε, εξεγέρθηκε. Φώτισε όλες εκείνες τις δυνατότητες για μια ζωή με αξιοπρέπεια, που ο παραγωγός του πλούτου θα είναι και ο διαχειριστής του. Δυνατότητες που ανέδειξε πλέρια ο λόγος μιας άλλης επετείου, αυτής των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Στη δικτατορία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων…

Το αστικό πολιτικό σύστημα φανερώνεται όπως πραγματικά είναι. Τότε το εξυπηρετούσαν οι συνταγματάρχες, σήμερα οι αστικές κυβερνήσεις μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός και η επιτροπεία. Εξυπηρετούν συνειδητά τα συμφέροντα του ξένου και ελληνικού κεφαλαίου. Η «δημοκρατία» τους γεννά Φασισμό. Τα μνημόνια δεν είναι απλά οικονομικά μέτρα. Ολοκληρώνουν τη στρατηγική ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού. Κάθε μια αξιολόγηση είναι φτιαγμένη για να απομυζήσουν κι άλλο το μόχθο του λαού. Τα περιβόητα «success story» και «τέλος των μνημονίων» έχουν στόχο την παραπλάνηση και τη κάμψη των αντιστάσεων, τη δημιουργία μειωμένων προσδοκιών.

Είναι αδίστακτοι. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το αστικό μπλοκ μας εντάσσουν σε επικίνδυνους πολιτικούς ανταγωνισμούς. ΝΑΤΟ και ΕΕ οργανώνουν τους πολέμους τους στην περιοχή και μας εμπλέκουν μέσα από την επικίνδυνη συμμαχία με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο. Πρέπει να σημάνει συναγερμός! Μόνο ένα νέο αντιπολεμικό και διεθνιστικό κίνημα των λαών της περιοχής μπορεί να σταματήσει την επέκταση και τη κλιμάκωση του πολέμου, να υπερασπιστεί και να επιβάλλει την ειρήνη. Με αίτημα το άμεσο κλείσιμο των Βάσεων, το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, καμιά συμμετοχή της χώρας σε αυτές, την διάλυση κάθε ιμπεριαλιστικού μηχανισμού!

Μόνη απάντηση οι εξεγέρσεις μας

Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από το Νοέμβρη του ’73 και από τις δυνατότητες της εποχής μας. 100 χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, σύσσωμο το αστικό μπλοκ παρουσιάζει την επανάσταση ως ουτοπία. Όταν οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνική αποδεικνύουν ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μια άλλη κοινωνία, σοσιαλιστική και κομμουνιστική.

Η πάλη για ψωμί, δουλειά, παιδεία και ελευθερία στην εποχή μας, μπορεί να γίνει το σύνθημα της σύγχρονης εξέγερσης του λαού́ για τα δικαιώματά του, με όπλο ένα ταξικά και πολιτικά ανασυγκροτημένο, οργανωμένο, Εργατικό, Λαϊκό και Νεολαιίστικο Κίνημα και μια Αντικαπιταλιστική και σύγχρονα Κομμουνιστική αριστερά. Για να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο. Για τη δημοκρατία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, των διακρίσεων.

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ταξική πτέρυγα του κινήματος, θα συμβάλλουμε για να εκφραστεί μαζικά και δυναμικά η αντίθεση του λαού και της νεολαίας απέναντι στο σύγχρονο εργασιακό σφαγείο και στα νέα πολεμικά τους σχέδια! Η φτωχοποίηση της κοινωνίας δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν ένοχοι, γι’ αυτό και απαιτούμε σήμερα όπως και τότε:

«Κάτω η Χούντα»! Κάτω η σύγχρονη Χούντα του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, των ΜΜΕ και των μηχανισμών καταστολής. Να ανατραπεί από τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.

«Έξω το ΝΑΤΟ – έξω οι ΗΠΑ»! Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ! Για να σταματήσουμε την πολεμική μηχανή. Για ταξική εργατική και διεθνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Για την ειρηνική συμβίωση των λαών.

«ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ». Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πάλη ενάντια στην εργασιακή δουλεία και τη μετανάστευση. Αυξήσεις στους μισθούς, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, μαζικές προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υγεία, παιδεία, ενέργεια. Όχι στην φορολεηλασία, την ακρίβεια και τις κατασχέσεις.

«ΠΑΙΔΕΙΑ». Μόρφωση για όλους ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Σχολείο και Πανεπιστήμιο για μια απελευθερωτική παιδεία στη βάση των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της νεολαίας και όλου του λαού. Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές και τα σχολεία. Δουλειά. με πλήρη δικαιώματα και με βάση τα πτυχία, πάλη ενάντια στη μαθητεία.

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Δημοκρατικές, λαϊκές και συνδικαλιστικές ελευθερίες της εποχής μας! Όχι στην περιστολή του δικαιώματος της απεργίας! Όχι στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, την καταστολή, τον αυταρχισμό. Να τσακίσουμε το Φασισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Στεκόμαστε μαχητικά στο κάλεσμα του Νοέμβρη και του Οκτώβρη.

Στόχος κάθε μιας διεκδίκησης, για να μπορέσει να κερδηθεί και να μονιμοποιηθεί, είναι η σύγκρουση και η έξοδος από το σφαγείο της ΕΕ, η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ- ΔΝΤ- κυβέρνησης – κεφαλαίου! Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, για την κομμουνιστική επαναθεμελίωση. Για έναν κόσμο στο ύψος των αναγκών και των δυνατοτήτων μας!

Καλούμε στην αντικυβερνητική αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στον Θόλο στις 18:00 που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες της εργαζόμενης νεολαίας. Καταγγέλουμε κάθε προσπάθεια εκφυλισμού και διάλυσης των συγκεντρώσεων όπως επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς από κράτος-κυβέρνηση και μηδενιστικές ομάδες στην Αθήνα και δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρωθεί των μύνημα του μαχόμενου οργανωμένου νεολαιίστικου κινήματος από τη παρουσία του πολιτικού προσωπικού των κυβερνώντων κομμάτων το οποίο έχει επικηρυχθεί από την εργαζόμενη πλειοψηφία για την αντιλαϊκή γενοκτονία που ενορχηστρώνει απο κοινού με ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει