Νέο “όχι” στην Ηριάννα από τον εισαγγελέα

Δεύτερο “όχι” στην αίτηση αναστολής της ποινής της 29χρονης Ηριάννας  πρότεινε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών κρίνοντας πως “δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή”.

“Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον”, είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: “Είναι προϋπόθεση αυτό, αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως…. Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση”.

Προηγουμένως ο εισαγγελέας Γ.Γεράκης είχε προτείνει να απορριφθεί και η αίτηση του συγκατηγορούμενού της, Περικλή, 33 ετών, ο οποίος έχει καταδικαστεί  σε κάθειρξη 13 ετών για την οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιά”. “Δεν διαφοροποιείται η κρίση με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση του κατηγορουμένου. Δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του” επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας.

Επιπλέον, ο κ. Γεράκης τόνισε-σε μία ευρύτερη τοποθέτηση- πως : “Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης” και πρόσθεσε: “Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει