ΝΟΔΕ Μαγνησίας: Παράνομα και εκβιαστικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξαφάνισε τις επιδοτήσεις αγροτών από την Ενιαία Ενίσχυση

“Πρόκειται για καθαρή επιδρομή στις τσέπες των αγροτών…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πρόκειται για περιπτώσεις αγροτών που αντιμετωπίζουν εκκρεμότητες με τους δασικούς χάρτες.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι, ότι ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε διετή παράταση, μέχρι το 2020 να κατατεθούν αιτήματα εξαγοράς, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κόβει τις επιδοτήσεις από το 2018!

Δηλαδή η κυβέρνηση νομοθετεί, για να παραβιάσει η ίδια τους νόμους; Εντελώς εκβιαστικά έκοψε τις επιδοτήσεις, προκειμένου να αναγκάσει τους αγρότες να προσέλθουν από τώρα για αιτήματα εξαγοράς.

Δεν έλαβαν υπόψη τους ούτε τη νέα προθεσμία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ούτε το γεγονός ότι πολλά δασαρχεία δεν έχουν καταχωρήσει τα υφιστάμενα αιτήματα στο σύστημα, ούτε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί επιλέξιμες εκτάσεις κάθε χρόνο και όχι τις εκτάσεις που έχει στο μυαλό του ο κάθε υπουργός και οι συνεργάτες του.

Πρόκειται για καθαρή επιδρομή στις τσέπες των αγροτών.

Αυτή τη φορά οι αγρότες πρέπει να απαντήσουν με δυναμισμό, γιατί δεν κινδυνεύουν μόνο οι επιδοτήσεις τους, αλλά και τα ίδια τους τα κτήματα που καλλιεργούν εδώ και πολλές γενιές.

Γραμματεία Αγροτικού
ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει