Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ντι Μάιο: Οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. δεν θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης

Συνεχίζεται- σε επίπεδο ρητορικής τουλάχιστον- η αντιπαράθεση ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τη Ρώμη. Σήμερα ήταν η σειρά του υπουργού Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο να διαμηνύσει πως οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. δεν θα σταθού στα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση RAI, κληθείς να σχολιάσει πώς θα χρηματοδοτηθούν μέτρα του προγράμματος, όπως ο ενιαίος φόρος εισοδήματος, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, είπε πως «θα ήταν καλό εάν αυτό επιτευχθεί με το έλλειμμα να παραμένει εντός των ορίων του 3%».

Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει, πως «η παράμετρος αυτή (το όριο του 3%) δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την κυβέρνηση για να πει ότι δεν μπορεί να το κάνει».

Στην ίδια συνέντευξη ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τη Λέγκα σχετικά με τα μεγάλα έργα για νέα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα. «Πάντα βρίσκαμε μία μέση λύση» σχολίασε, υποβαθμίζοντας τις διαφωνίες.