Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Oι μήνες μέχρι την κυπριακή προεδρία στην Ε.Ε. μπορεί να κρύβουν παγίδες»

Την πεποίθηση ότι οι μήνες που ακολουθούν μέχρι την κυπριακή προεδρία στην Ε.Ε. μπορεί να κρύβουν παγίδες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επισκέφθηκε τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα.

Η κατάληψη της θεσμικής θέσεως του προέδρου του κυπριακού Κοινοβουλίου από τον κ. Ομήρου «αποτελεί εγγύηση στις ανησυχίες που διαχρονικά υπάρχουν στον Ελληνισμό», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με τις δικές του ευαισθησίες και με την προτεραιότητα που έχει βάλει στην κυπριακή υπόθεση αισθάνεται μια εξαιρετική ικανοποίηση στο πρόσωπο του κ. Ομήρου, συμπλήρωσε.

Οσάκις ευρισκόμαστε, πρόσθεσε, «έχουμε μια κοινή αντίληψη των πραγμάτων και πιστεύω ότι οι επόμενοι δέκα μήνες μέχρι την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από το κυπριακό κράτος, πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί γιατί δεν είναι με ροδοπέταλα στρωμένος ο δρόμος. Μπορεί να κρύβει και παγίδες ενδεχομένως και κάποιας μορφής περιπέτειες».

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Ελληνισμός τόσο εδώ στο νησί, άλλα και στη μητρόπολη αντιλαμβάνεται ότι η σκλήρυνση των θέσεων του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν πρέπει όλους να μας προβληματίζει, ιδιαιτέρως την Ευρώπη, η οποία σιώπησε με μία εκκωφαντική σιωπή στις προκλήσεις ότι θα παγώσει την οποιαδήποτε διαδικασία με την Ευρώπη η Τουρκία κατά την περίοδο της Κυπριακής Προεδρίας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς με βάση τα όσα διαδραματίζονται, ιδιαίτερα στο Κυπριακό και γενικότερα που αφορούν την πατρίδα μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει