Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

O Κ. Πουλάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την εξής δήλωση :

«Η 22α Μαρτίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού, μας βρίσκει ως κοινωνία, και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, αντιμέτωπους και στο ζήτημα αυτό, με την καταστροφική επέλαση των νεοφιλελεύθερων επιλογών. Η στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, το ξεπούλημα των λιμανιών, η κατάργηση και συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, όπως λ.χ. η Κάρλα, αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντική υποβάθμιση των υδάτινων οικοσυστημάτων, ενώ παράλληλα καταστρατηγείται το δικαίωμα στην πρόσβαση όλου του πληθυσμού στο πλέον πολύτιμο – και γι’ αυτό ανεκχώρητο – δημόσιο αγαθό, το νερό.

Τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, εμμένουν δυστυχώς στο στρεβλό αναπτυξιακό μοντέλο του παρελθόντος. Έτσι, αντί της εκπόνησης ενός πραγματικά βιώσιμου και δίκαιου σχεδίου αξιοποίησης, αλλά και διαφύλαξης των διαθέσιμων πόρων του υδατικού διαμερίσματος Θεσσαλίας, διαιωνίζεται η λανθασμένη, αναποτελεσματική και περιβαλλοντικά εγκληματική εμμονή στο φαραωνικό έργο της εκτροπής του Αχελώου.

Ως “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” υπενθυμίζω ότι έχουμε κατ’ επανάληψη ταχθεί υπέρ ενός συνολικού υδατικού σχεδιασμού σε επίπεδο λεκάνης απορροής, με το συνυπολογισμό όλων των τεχνικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών παραμέτρων, ενώ καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή των σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων. Είναι αναγκαίο η 22α Μαρτίου, έστω και συμβολικά, να αποτελέσει το έναυσμα ενός ανυποχώρητου αγώνα σε όλα τα επίπεδα για τη διαφύλαξη του δημόσιου και κοινόχρηστου χαρακτήρα του νερού, την εξασφάλιση της ακώλυτης πρόσβασης για όλους και την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Ας είναι η αφορμή για να διατρανώσει η θεσσαλική κοινωνία προς όλες τις κατευθύνσεις ότι “το νερό είναι ζωή, δεν είναι εμπόρευμα”».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει