Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

O Λαυρεντιάδης δάνεισε με 700 εκ. ευρώ από την Proton τον εαυτό του!

Μια πληροφορία που τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο των διοικήσεων των 4 μεγάλων εμπορικών τραπεζών που έχουν αναλάβει τον ρόλο του διασώστη -με εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος- της Proton Bank προκαλεί κυριολεκτικά πολλαπλά εγκεφαλικά στο σύστημα.

Και αυτό γιατί ανεβάζει σχεδόν στο διπλάσιο -από τις αρχικές εκτιμήσεις- το συνολικό ύψος των δανείων που έχουν …κατευθυνθεί προς την πλευρά των συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη!

Στελέχη της απόλυτης εμπιστοσύνης των 4 τραπεζών – διασωστών αναφέρουν ότι το αρχικό ποσό της εκτίμησης (ένα ποσό της τάξης των 300-350 εκατ. ευρώ σε σύνολο δανειοδοτήσεων 1,4 δισ. ευρώ ) αν συνυπολογιστούν και οι εκτεταμένες και χρονικά προσδιορισμένες δανειοδοτήσεις προς «παρένθετα» πρόσωπα ανεβαίνει στα 700 και πλέον εκατ. ευρώ σε ένα συνολικό ποσό δανειοδοτήσεων της Proton Bank στις αρχές του φετινού καλοκαιριού που φθάνει τα 2 δισ. ευρώ.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η εξέλιξη και η εμβάθυνση της έρευνας σε όλα τα επίπεδα θα καταδείξει μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των κεφαλαίων της μικρής τράπεζας που βρέθηκε στον έλεγχο του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και τον Αύγουστο του 2011.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει