Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο Μπέος με κράνος και φτυάρι… ξεκίνησε το έργο “μαμούθ” του δικτύου ύδρευσης Βόλου – Ν. Ιωνίας αξίας 17 εκατ. ευρώ

Δήμαρχος Μπέος: “Προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια…”

“Ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας από την Νέα Ιωνία οι εργασίες κατασκευής για το μεγάλο υδρευτικό έργο, έργο ζωής, που θα υλοποιηθεί στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας και αφορά τον εκσυγχρονισμό, την ζωνοποίηση και την αυτοματοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ”, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Μελίνας Μερκούρη, στη συμβολή της με Μανδηλαρά, στη Ν. Ιωνία και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στελέχη της δημοτικής αρχής, εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας και πλήθος πολιτών.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια. Ο κ. Μπέος υπογράμμισε ότι η έναρξη των εργασιών από την Νέα Ιωνία είναι συμβολική, καθώς -όπως είπε – είναι μία αδικημένη περιοχής που δεν περιλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό του έργου και με ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής κατέστη δυνατό να ενταχθεί.

Ο Δήμαρχος Βόλου, ακολούθως, μπήκε μέσα στο χαντάκι που ανοίχτηκε στο δρόμο και συμβολικά έκανε τις πρώτες φτυαριές του νέου έργου.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργασίες του έργου κατανέμονται σε 18 ζώνες στο Πολεοδομικό Συγκρότημα των Δ.Ε. Βόλου και Ν. Ιωνίας. Τους πρώτους μήνες θα εκτελεστούν εργασίες στην περιοχή της Ν. Ιωνίας που περικλείεται μεταξύ των οδών Ικάρων – Μανδηλαρά – Παρασκευοπούλου – Καραμπατζάκη – Λεωφ. Ειρήνης με έναρξη στην οδό Μ. Μερκούρη (από Μανδηλαρά προς Πολυτεχνείου). Περιλαμβάνει την αντικατάσταση 95.500 μέτρων δικτύου ύδρευσης, με την κατασκευή 127.500 μέτρων νέου δικτύου, την αντικατάσταση 8.000 ιδιωτικών παροχών, τον αυτόματο έλεγχο λειτουργίας του νεοκατασκευαζόμενου δικτύου και την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος αυτομάτου ελέγχου του υδραγωγείου κατά 18 νέων ζωνών ελέγχου.

Με το έργο αυτό που θα εξελιχθεί στο κέντρο του Βόλου (που οριοθετείται από τους χείμαρρους Άναυρο και Κραυσίδωνα, την ακτογραμμή και την οδό Αναλήψεως) και στη Νέα Ιωνία (στην περιοχή η οποία περιμετρικά οριοθετείται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μάρκου Μπότσαρη, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά, Νικηφόρου και Παρασκευοπούλου), θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των αφανών διαρροών του παλιού δικτύου, θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς υδροδότησης της πόλης με νερό καλής ποιότητας και θα περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των γεωτρήσεων, ώστε το υδραγωγείο του πολεοδομικού συγκροτήματος να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα στάνταρ των κανόνων της αειφορίας. Με το έργο αναμένεται να διασφαλιστεί η εξοικονόμηση ποσότητας 2,5 εκατ. κυβικών μέτρων νερού ετησίως, γεγονός που απομακρύνει σε ικανό βάθος χρόνου τα όποια προβλήματα υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος και γεννά πραγματικές συνθήκες οικονομικής πολιτικής στο τιμολόγιο του πόσιμου νερού”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει