Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Κεφαλογιάννης στο Marconi 96,1 για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Δεν είναι τώρα η ώρα να ασκήσουμε κριτική για πράξεις και παραλείψεις στη σημερινή κυβέρνηση. Τώρα είμαστε στην ώρα της μάχης…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ. και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναφορικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, παρατηρώντας ότι “η Τουρκία βρίσκεται σε ένα μονοπάτι τελείως παράξενο το τελευταίο διάστημα” και δεδομένου, όπως είπε, ότι “εμείς την Τουρκία την θέλουμε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή”, εξέφρασε την άποψη ότι “η ελληνική κυβέρνηση ασφαλώς και πρέπει να δραστηροποιήσει όλα τα διεθνή φόρα και στον ΟΗΕ και στην ΕΕ και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο ΝΑΤΟ, ασφαλώς πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία. Δεν είναι τώρα η ώρα να ασκήσουμε κριτική για πράξεις και παραλείψεις στη σημερινή κυβέρνηση. Τώρα είμαστε στην ώρα της μάχης και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι με σύνεση, με σοβαρότητα και με σωστούς χειρισμούς, να οδηγήσουμε τα πράγματα σε συνεννόηση με την Τουρκία σε μία λύση…”.

Ερωτηθείς να απαντήσει, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στο θέμα, υπό την έννοια ότι τα ελληνικά αποτελούν και ευρωπαϊκά συνάμα σύνορα, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε: “Δυστυχώς η Eυρωπαϊκή Ένωση είναι ένας αυτοτελής οργανισμός, δεν έχει καλύψει όλα τα θέματα τα οποία θα την οδηγήσουν σε μία ενοποίηση και μία ομοσπονδιοποίηση που σημαίνει κοινή άμυνα, κοινός στρατός και με μονάδες ταχείας επεμβάσεως για ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης…”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει