Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“Ο Έβρος απέναντι” των Ρέππα – Παπαθανασίου από την “Θρυαλλίδα” στο Βόλο

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η θεατρική ομάδα Βόλου παρουσιάζει το έργο των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου “Ο Έβρος Απέναντι” την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» , στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου των εργαζομένων στην ΑΓΕΤ.

Την παράσταση, η οποία πριν λίγες ημέρες απέσπασε 3 βραβεία (Β’ Αντρικού Ρόλου, Μουσικής Επιμέλειας, 3ης Καλύτερης Παράστασης) και έναν Έπαινο Ερμηνείας στο 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο τόσο τα μέλη του σωματείου και οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ όσο και όλοι οι θεατρόφιλοι της πόλης.

Το έργο είναι κατάλληλο για θεατές άνω των 15 Ετών.

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Τέσσερις άνεργοι Έλληνες, δύο άντρες και δύο γυναίκες. Τέσσερις Έλληνες στα όρια του «νεόπτωχου». Και ξαφνικά στο περιβάλλον τους εισβάλει ένας ξένος. Ένας Κούρδος πρόσφυγας. Ένας απροστάτευτος. Ένας πολίτης τέταρτης κατηγορίας. Το πρόβλημα είναι πώς και γιατί τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικά κι αντικρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικά αιτήματα, διαφορετικά αδιέξοδα και για εντελώς διαφορετικούς και δικούς του λόγους ο καθένας, συντονίζονται και συμπλέουν μ’ ένα υπόγειο ρεύμα που διατρέχει και διαβρώνει την κοινωνία μας. Το ρεύμα αυτό λέγεται ρατσισμός.

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην παράσταση παίζουν τα μέλη της Θρυαλλίδας: Στέφανος Λάππας, Ηρακλής Παπαγιάννης, Ελευθερία Σαββάκη, Σοφία Μανούσου, Λάζαρος Γιούλας.

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Σπύρος Μαβίδης, Μουσική Επιμέλεια: Φάνης Αλεξανδρής, Φωτισμοί: Εμμανουέλα Μανούσου, Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Κάρλου – Έλλη Σκοπελίτη

 

Η ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ

Η «Θρυαλλίδα» είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με πολιτιστικό χαρακτήρα. Η ομάδα γεννήθηκε από την αγάπη των μελών για το θέατρο και την ανάγκη τους για έκφραση με τον θεατρικό λόγο. Δραστηριοποιείται από το 2007 και έχει παρουσιάσει στο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας τις θεατρικές παραστάσεις: “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης” , “Ράφτης κυριών” , “Μπαμπάδες με ρούμι” , “Υπάρχει και Φιλότιμο” ,”Το παιχνίδι της Μοναξιάς”, ” Ευτυχώς Τρελάθηκα” ,”ΡΑΟΥΣ”, “Σάρα η σαρανταποδαρούσα με τα 39 πόδια”, “Με δύναμη απο την Κηφισιά”, “20 αστικά μονόπρακτα”, “Ο κύριος Αλφάλφα”, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η Θρυαλλίδα έχει προσφέρει απλόχερα στιγμές γέλιου αποδεχόμενη προτάσεις πολιτιστικών συλλόγων αλλά και συλλόγων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Τον Αύγουστο του 2017 η Θρυαλλίδα συμμετείχε στο 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ορεστιάδα, κερδίζοντας με την παράσταση «Ο Έβρος απέναντι» των Ρέππα – Παπαθανασίου 3 βραβεία (Β’ Αντρικού Ρόλου, Μουσικής Επιμέλειας, 3ης Καλύτερης Παράστασης) και έναν Έπαινο Ερμηνείας.

Πληροφορίες: 694 704 5057  – www.thriallida.gr  &  thriallida@gmail.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει