Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

O καλός μαθητής θέλει φυλλικό οξύ

Οι Σουηδοί μαθητές που κατανάλωναν περισσότερο φυλλικό οξύ στη διατροφή τους είχανκαλύτερους βαθμούς στο σχολείο σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που διερευνά τη σχέση μεταξύ του φυλλικού οξέος και της σχολικής επίδοσης, σύμφωνα με τον Dr Torbjorn Nilsson από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Orebro.

Oι ερευνητές έλεγξαν τους βαθμούς από 386 15χρονα παιδιά. Διαπίστωσαν ότι εκείνα με την καλύτερη βαθμολογία (κατά μέσο όρο 139 στα 200) είχαν και τη μεγαλύτερη πρόσληψη φυλλικού οξέος (253mg ημερησίως τα κορίτσια και 335mg τα αγόρια), ενώ εκείνα με τη χαμηλότερη βαθμολογία (μέσος όρος 120 στα 200) είχαν και τη μικρότερη πρόσληψη φυλλικού οξέος (173mg φυλλικού οξέος την ημέρα για τα κορίτσια και 227mg για τα αγόρια). Οι διαφορές παρέμειναν ακόμη και αφού οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους το φύλο, το κάπνισμα, το μορφωτικό επίπεδο της μητέρας και το σχολείο που πήγαιναν τα παιδιά.

Το φυλλικό οξύ υπάρχει στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά σε πολλές χώρες διατίθενται και τρόφιμα εμπλουτισμένα με φυλλικό οξύ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει