Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ο Παπαδημητρίου υποψήφιος για κορυφαίος νέος Ευρωπαίος αθλητής

Μέσα στους πέντε καλύτερους νέους αθλητές για το 2017, συμπεριλήφθηκε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Μετά την ψηφοφορία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ο 17χρονος ιστιοπλόος του Ν.Ο. Βουλιαγμένης είναι υποψήφιος και διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου Ευρωπαίου αθλητή «Piotr Nurowski»!

Μέσα στη χρονιά ο Παπαδημητρίου έχει κατακτήσει έξι μετάλλια σε μεγάλους διεθνείς αγώνες στα Laser Radial. Δύο χρυσά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα youth της Ολλανδίας και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της κατηγορίας U19 στο Ιέρ, τρία αργυρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 της Βαρκελώνης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων της Πολωνίας και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ανδρών του Ιέρ, ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών της Βαρκελώνης.

Οι πέντε υποψήφιοι:
1. Φιλίπ Νεπετσχάλ – Σκοποβολή (Τσεχία)
2. Δημήτρης Παπαδημητρίου – Ιστιοπλοΐα (Ελλάδα)
3. Ρέκα Νάγκι – Κολύμβηση (Ουγγαρία)
4. Λετίσια Πατερνόστερ – Ποδηλασία (Ιταλία)
5. Μίχρακ Σουκού – Τζούντο (Τουρκία)

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Ο κάθε αθλητής θα κληθεί να κάνει μία σύντομη παρουσία του εαυτού του για ένα λεπτό. Ο κορυφαίος αθλητής του 2017 με το βραβείο «Piotr Nurowski» θα λάβει αθλητική υποτροφία 12.000 ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει