Ο Ρ. Μιούλερ θέλει απαντήσεις από τον Ντ. Τραμπ σχετικά με παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης

Το γραφείο του ειδικού ανακριτή, που έχει αναλάβει την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, Ρόμπερτ Μιούλερ επιθυμεί να ρωτήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με παρεμπόδιση του έργου της Δικαιοσύνης, όπως μετέδωσε το ABC NEWS, επικαλούμενο πηγές του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας έμαθε ότι ο ειδικός ανακριτής θα περιορίσει το πλαίσιο των ερωτήσεων του και θα ήθελε να ρωτήσει τον Τραμπ τόσο προφορικά, όσο και γραπτά.

Ο πρόεδρος Τραμπ προχώρησε σε μία από τις πιο σφοδρές επιθέσεις κατά της ομοσπονδιακής έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. «Πρόκειται για μία τρομερή κατάσταση κι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς πρέπει να σταματήσει αμέσως, αυτό το Διεφθαρμένο Κυνήγι Μαγισσών, πριν συνεχίσει ακόμη να στιγματίζει την χώρα μας. Ο Μπομπ Μιούλερ είναι πλήρως συγχυσμένος και οι 17 Θυμωμένοι Δημοκρατικοί που κάνουν αυτό το βρώμικο παιχνίδι, είναι μία ντροπή για τις ΗΠΑ!» έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι διαπραγματεύσεις για μία πιθανή κατάθεση του προέδρου Τραμπ συνεχίζονται για μήνες, μέσω διαφορετικών προσεγγίσεων από τη νομική ομάδα του Τραμπ.

Ο σημερινός προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Ρόμπερτ Τζιουλιάνι δήλωσε στο ABC News την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ομάδα του, έχει καταθέσει μία πρόταση στον Μιούλερ ζητώντας του να περιορίσει το πλαίσιο μιας κατάθεσης με τον Τραμπ, εάν αυτό, σχετίζεται με παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης.