Ο θεατρικός μονόλογος “Συμβολαιογράφος” με την Υρώ Μανέ στο Πήλιο

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο θέατρο Αλώνι

Η τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Υρώς Μανέ που συνεχίζεται για 7η χρονιά παρουσιάζεται στις 18 Αυγούστου για μία παράσταση στο θέατρο Αλώνι στο πλαίσιο του καλοκαιρινού του φεστιβάλ.

Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση με σπαρακτική κορύφωση. Ένας βαθιά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Η νουβέλα του Νίκου Βασιλειάδη διασκευασμένη σε τραγική κωμωδία, από τον γνωστό ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο ευτύχησε στην απόδοσή της για επτά συνεχή χρόνια από την Υρώ Μανέ.

Μοναδική επί σκηνής, ηρωίδα και πρωταγωνίστρια, ερμηνεύει – αφηγείται την περασμένη ζωή της, σε μια μικρή κωμόπολη της επαρχίας σιγά – σιγά ξεδιπλώνει την ιστορία γύρω στα ’50 – ’60, στην οποία τα κυρίαρχα πρόσωπα, εκτός από την ίδια, είναι η κόρη της και ο γαμπρός της.

Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει. Μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας, το πάθος. Μπορεί όμως μια γυναίκα της ηλικίας της να αγαπήσει; Και η κοινωνία μέσα στην οποία ζει μπορεί να το ανεχτεί; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένο. Αρχίζοντας από τον αλληγορικό, αλλά πετυχημένο τίτλο: ο «Συμβολαιογράφος» που είναι παρατσούκλι και αφορά έναν τσαγκάρη, που ο λόγος του για τον άφαντο επί σκηνής ήρωα είναι δέσμευση και «συμβόλαιο», με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται (καλό ή κακό). Στην εξέλιξη του έργου, η Γλώσσα δίνει το στίγμα της στην παράσταση, καθώς ο συγγραφέας ανατρέπει την καθιερωμένη σύνταξη και αναμειγνύει στο στόμα της αγράμματης ηρωίδας του καθαρευουσιάνικες με λέξεις του τόπου της ιστορίας.

Κείμενο:
Νίκος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος

Στο ρόλο της Ερασμίας η ηθοποιός Υρώ Μανέ

Παρασκευή 18 Αυγούστου

Σημεία Προπώλησης:
Άγιος Γεώργιος Νηλείας, “Ουζερί του Στεφανή” 6972601620
Μηλιές, “Mήλα μου για Μήλα” 24230 86100
Bόλος, 28ης Οκτωβρίου 118 “Μουσικός Οίκος Κεχαίδης” – 24210 37891

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ

Θέατρο Αλώνι Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο, 6973339142 Γ. Τριανταφύλλου

www.theatroaloni.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει