Ο βουλευτής Μεϊκόπουλος στο υπουργείο Παιδείας για την ηλεκτρονικό εξοπλισμό της Γεωπονικής Σχολής

Συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών και υπολογιστικών υποδομών του τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του τμήματος και Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Βαφείδης και ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Γεώργιος Γκάφας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η απόκτηση επαρκούς και αποτελεσματικής υποδομής ηλεκτρονικών συστημάτων και υπολογιστών από το τμήμα Ιχθυολογίας, ώστε μέσω αυτής να είναι δυνατή η επεξεργασία και αποθήκευση ηλεκτρονικών δεδομένων ευρείας κλίμακας που σχετίζονται με την προωθημένη έρευνα και ανάλυση που πραγματοποιείται από το τμήμα Ιχθυολογίας, όπως είναι η ανάλυση γονιδιώματος, η οποία χρειάζεται εξειδικευμένη ηλεκτρονική υποδομή.

Ο βουλευτής επισήμανε στον αναπληρωτή Υπουργό ότι η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και της έρευνας, η οποία πράγματι βαίνει αυξημένη τα τελευταία χρόνια, στηρίζεται τόσο στον Κρατικό Προϋπολογισμό, όσο και στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ως περιφερειακό Πανεπιστήμιο, είναι ένα Πανεπιστήμιο με διεθνή αναγνώριση που συστηματικά παράγει αξιόλογο επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο. Επομένως, είναι ευθύνη όλων των αρμόδιων φορέων ώστε να διαμορφωθεί ένας πιο αποκεντρωμένος και πιο στοχευμένος περιφερειακός προσανατολισμός, σχετικά με την ενίσχυση της έρευνας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και καινοτομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός ακούγοντας τα παραπάνω, αποδέχθηκε την ανάγκη του τμήματος Ιχθυολογίας στην απόκτηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού κατάλληλου να εξυπηρετεί τις ερευνητικές και ακαδημαϊκές του ανάγκες και ερχόμενος σε επαφή τόσο με τον Πρόεδρο του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας όσο και με τον Επικεφαλής του Προγράμματος «Ελιξιρ» που διαχειρίζεται και αναλύει βιολογικά δεδομένα, τόνισε την ανάγκη επικοινωνίας και συνεργασίας των φορέων με το τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει την απαραίτητη υποδομή για την απρόσκοπτη συνέχιση της έρευνάς του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει