Ο βουλευτής Μαραβέγιας επί τόπου στο Νότιο Πήλιο για τα προβλήματα της “Μήδειας”

Τις περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία «Μήδεια», επισκέφθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Μιτζικό, στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε επί τόπου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στον Κατηγιώργη, στην Πάλτση, στην Λύρη και σε άλλους οικισμούς της περιοχής Προμυρίου, εξαιτίας της βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Μάλιστα βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίζεται η βλάβη, στον δρόμο προς Βρωμονέρι, και συνομίλησε με τον επικεφαλής του συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ που καταβάλλει προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, με τη συνδρομή και προσωπικού από ιδιώτη εργολάβο.

Επίσης, ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον κ. Μιτζικό για την αδιάκοπη επιχείρηση των μηχανημάτων τόσο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από την πρώτη στιγμή της χιονόπτωσης, με σκοπό τον καθαρισμό του οδικού δικτύου και την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. «Σε κάτι τέτοιες στιγμές αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι να διαθέτουν οι δήμοι τον απαραίτητο εξοπλισμό», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και υποσχέθηκε να συμβάλει ώστε να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις για τους Δήμους με σκοπό την προμήθεια αποχιονιστικών μηχανημάτων, αλλά και απορριμματοφόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε ότι πολλά προβλήματα προκύπτουν από τον χαρακτηρισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου ως ημιορεινού, γι’ αυτό και έχει ζητήσει, με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, να υπάρξει αλλαγή του χαρακτηρισμού και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να συμπεριληφθεί στους ορεινούς Δήμους.

Τέλος, ο βουλευτής ενημερώθηκε και κατέγραψε τις μεγάλες καταστροφές στα ελαιόδεντρα, που αποτελούν μονοκαλλιέργεια για την περιοχή. Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητώντας να υπάρχει άμεση καταγραφή και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Μαμμάς, Σπύρος Βαλούκος και Απ. Διανέλλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει