Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ολλανδία: Φορτηγάκι έπεσε στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας De Telegraaf

Ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω στο κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf στο Άμστερνταμ νωρίς το πρωί με τις ολλανδικές αρχές να εκτιμούν ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια.

Το λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω στην τζαμαρία της πρόσοψης του κτηρίου της Telegraaf, που βρίσκεται στα περίχωρα του Άμστερνταμ, περίπου στις 04:00 π.μ. (τοπική ώρα). Το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες και ο οδηγός του διέφυγε με άλλο αυτοκίνητο, το οποίο πιθανόν οδηγούσε κάποιος συνεργός του, σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία. Και οι δύο ύποπτοι παραμένουν ασύλληπτοι έως αυτή την ώρα.

Η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε ότι κανένας δεν τραυματίστηκε καθώς στο κτήριο εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο ο φρουρός ασφαλείας.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Πάουλ Γιάνσεν δήλωσε ότι το κίνητρο δεν είναι σαφές. «Δυστυχώς η δημοσιογραφία έχει μπει στο στόχαστρο επιθέσεων περισσότερες από μία φορές. Αυτός είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας, αλλά δεν πρόκειται να φοβηθούμε» είπε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε την επίθεση «ένα χαστούκι στο πρόσωπο της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας στην Ολλανδία».

Η ταμπλόιντ De Telegraaf είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ολλανδίας και εξειδικεύεται σε αθλητικές και αστυνομικές ειδήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε σε γραφείο που βρίσκεται στο ίδιο τμήμα του Άμστερνταμ και στεγάζει πολλά περιοδικά. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ συνελήφθη ένας άνδρας 41 ετών.