Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Π. Καμμένος: Δεν θα βρεθεί λύση στο Σκοπιανό

Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, εκτιμώντας πάντως ότι «δεν θα βρεθεί λύση γιατί οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν πλάσει έναν μύθο για τη Μακεδονία» και δεν αλλάζουν το Σύνταγμα της χώρας τους. Όπως είπε, η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρξει ψήφιση και κύρωση της συμφωνίας στη Βουλή εάν δεν έχει περάσει η συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνέντευξή του στον Alpha 98,9 υπογράμμισε ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση, τα μηνύματα από την πορεία της οικονομίας είναι θετικά και προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ελάφρυνση εκείνων που περνούν πολύ δύσκολα και αυτό αφορά και τις συντάξεις και τους μισθούς.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τάχθηκε υπέρ της ταυτόχρονης διεξαγωγής ευρωεκλογών, βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύς έναντι των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Σχετικά με την Τουρκία ανέφερε ότι έχει συμπεριφορά η οποία προκαλεί την διεθνή κοινή γνώμη και τους συμμάχους της, σημειώνοντας πως οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου, η ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η ομηρία και καταδίκη του πάστορα Μπράνσον παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και κοινής λογικής.

Σημείωσε, ακόμη, πως η μετάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας, καταρρίπτει τα «τελευταία οχυρά» και όσα επικαλείται η τουρκική κυβέρνηση, η οποία τους κρατά παράνομα στην Τουρκία.

Εκτίμησε, επίσης, το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης ως τις εκλογές της Τουρκίας, προθέτοντας όμως η Τουρκία δεν θα τολμήσει να κλιμακώσει την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ ειδικότερα. Υπενθύμισε δε ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η Ελλάδα είναι θωρακισμένες και με ισχυρότατες διεθνείς συμμαχίες.

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ο κ. Καμμένος είπε καταρχήν ότι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται φρεγάτες, επισημαίνοντας ότι, μέσω των χρημάτων που πρέπει να επιστρέψουν κάποιες χώρες, λόγω των αποδόσεων των ομολόγων, φροντίζουμε να συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα φρεγατών.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα προγραμματίζονται βάσει του προϋπολογισμού, κατέστησε σαφές ο υπουργός Άμυνας, ενώ είπε ότι η στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ έχει αποδώσει πολλούς καρπούς, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν και την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, καθώς και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σε σχετική ερώτηση είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η αύξηση της θητείας, ωστόσο «το ζήτημα είναι ανοιχτό» εάν απαιτηθεί ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

Ως προς την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, υπογράμμισε ότι η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι κατακριτέα και παραβιάζει τις αρχές της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος είχε υποστεί επιθέσεις «και αυτοί που σήμερα καταδικάζουν την επίθεση κατά Μπουτάρη, τότε σιώπησαν».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος κάλεσε όλα τα δημοκρατικά κόμματα να καταδικάσουν τη βία και επισήμανε ότι «είναι πολύ επικίνδυνο η Ν.Δ να ταυτίζει την αριστερή βία με την κυβέρνηση».