Π. Καμμένος: Σοβαρό ποινικό αδίκημα και βαριά προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Χ.Α.

Για «σοβαρή προσβολή του πολιτεύματος και του στρατεύματος» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος προέτρεψε από το βήμα της Βουλής να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Μπαρμπαρούσης διέπραξε ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα και βαριά προσβολή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ορκίζονται στο Σύνταγμα και διακατέχονται από τις αρχές της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί κανείς να τις καλεί να καταπατήσουν το Σύνταγμα και την αρχή του πολιτεύματος» είπε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι με την ομιλία του ο βουλευτής της Χ.Α. διέπραξε παραβίαση του ποινικού κώδικα και ειδικότερα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να του ασκήσει ποινική δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Κάλεσε παράλληλα τη Βουλή να εγκρίνει την άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χ.Α. «για να μπορέσει να πράξει η Δικαιοσύνη όσα πρέπει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει