Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Π. Πολάκης: Στο συλλαλητήριο τον τόνο έδωσαν νοσταλγοί της χούντας

«Το συλλαλητήριο είχε κόσμο (90-100 χιλιάδες)», αλλά «προφανώς δεν είχε καμία σχέση με τα συλλαλητήρια του 1992 που είχαν προσεγγίσει τις 500.000» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πολάκης, στο συλλαλητήριο «συμμετείχε και κόσμος που δεν ήταν ακροδεξιός, αλλά τον τόνο τον έδωσαν νοσταλγοί της χούντας, τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, οι ομάδες των μεταφερόμενων Χρυσαυγιτών, ένα σκοταδιστικό τμήμα της Εκκλησίας με Άνθιμους και Αμβρόσιους και βέβαια η προσπάθεια τμήματος της Νέας Δημοκρατίας να στήσει μια “σοβαρή Ακροδεξιά “με Φαήλους, Σαμαράδες, Γεωργιάδηδες και στρατηγούς τύπου “ας φωνάξουμε ζήτω οι ειδικές δυνάμεις” με μια λογική τύπου “πού είναι ένας λοχίας να μας σώσει”».

Ο αναπληρωτής υπουργός βάλλει κατά του προέδρου της Ν.Δ. ο οποίος – όπως αναφέρει – «έχοντας ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα και βλέποντας τη χώρα να βγαίνει από το πηγάδι των μνημονίων ενέταξε τη ιστορία της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια στο σχέδιο της αριστερής παρένθεσης ελπίζοντας σε “ατύχημα ” στην κυβερνητική πλειοψηφία».

«Για να μην ξεχνιόμαστε ο πρώτος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία ήταν ο γερό-Καραμανλής, ο πρώτος που υπέγραψε την αναγνώριση ως υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Σαμαράς, ο πρώτος που μίλησε για ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» προσθέτει ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του.

Διαβεβαιώνει τέλος ότι «η κυβέρνηση θα διασφαλίσει στις διαπραγματεύσεις τα συμφέροντα της χώρας και θα αποκλείσει τον όποιο κίνδυνο “αλυτρωτισμού”».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει