Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Π. Ρήγας: Οι συνθήκες για την κατάτμηση της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών έχουν ωριμάσει.

Οι συνθήκες για την κατάτμηση της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών έχουν ωριμάσει, εκτίμησε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, προσθέτοντας πως η πρόταση αυτή δεν αποτελεί καινούρια σκέψη, αλλά «ανάγκη που έχει προκύψει εδώ και καιρό».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε αντιφατική τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, καθώς, όπως είπε, το αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προ ενός μηνός επιστολή που πίεζε για έγκαιρη έναρξη των συζητήσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Η κ. Γεννηματά έχει υποχωρήσει στην αντίληψη και τη στρατηγική της Ν.Δ. και θεωρώ πως την οδήγησαν εκεί ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος», είπε.

Ανέφερε ακόμη πως «η συζήτηση για το εκλογικό σύστημα και την απλή αναλογική είναι για εμάς ανοιχτή, γιατί θεωρούμε πως έτσι θα δοθεί η δυνατότητα συναινέσεων και εμβάθυνσης της δημοκρατίας».

Ο κ. Ρήγας εξέφρασε αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αθετήσει τις δεσμεύσεις της. Υπενθύμισε, ωστόσο, πως τα μέτρα συμφωνήθηκαν βάσει των απαισιόδοξων προβλέψεων του ΔΝΤ για την πορεία της χώρας, που διαψεύδονται στην πράξη. «Υπάρχουν θετικά στοιχεία για τα πλεονάσματα και τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, άρα ορισμένα πράγματα μπορούμε να τα εξετάσουμε πάλι με καλύτερους όρους» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων σχολίασε ότι «η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να εμπεριέχει στοιχεία πραγματικότητας». Χαρακτήρισε παράλληλα πρωτοφανές το μένος συγκεκριμένων ΜΜΕ ενάντια στην κυβέρνηση και επέκρινε την αντιπολίτευση για τη συμμετοχή της σε αυτό το «γαϊτανάκι καταστροφολογίας και fake news».