Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Π. Ρήγας: Μετά τον Αύγουστο θέλουμε να προχωρήσουμε σε αύξηση του κατώτατου μισθού

Προσηλωμένη στην προσπάθεια για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και χωρίς πιστοληπτική γραμμή» είναι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Αν και η συνεννόηση με τους δανειστές «είναι μία δύσκολη εξίσωση, αυτή θα κάνουμε» σημείωσε ο κ. Ρήγας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» για να προσθέσει: «Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στην κοινωνία, θα παρουσιαστεί στους θεσμούς όσον αφορά τις αγορές. Θα έχει τη δική μας οπτική για την μετάβαση».

Επισήμανε ακόμη ότι παρότι τηρήθηκε η συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, «ταυτόχρονα πήραμε σειρά από μέτρα στον αντίποδα αυτών που θα ήθελαν οι δανειστές και το εγχώριο σύστημα».

Όπως ανέφερε, μετά τον Αύγουστο η κυβέρνηση «θέλει να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού και σε παρεμβάσεις στη φορολογία για τα μεσαία στρώματα, που στήριξαν την δύσκολη περίοδο που περάσαμε». Επίσης, «από τη στιγμή που πρώτον τον Αύγουστο θα υπάρξει η καθαρή έξοδος, δεύτερον θα υπάρξουν τα συνδεδεμένα μέτρα απομείωσης του χρέους, θα δούμε βήμα-βήμα» για μία επαναδιαπραγμάτευση της μεταμνημονιακής πορείας, πρόσθεσε.

Επανέλαβε τέλος ότι «εκλογές θα γίνουν το 2019, στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει