Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πανεύκολο ψωμί πλεξούδα με πραλίνα σοκολάτα

Το ψωμί πλεξούδα με πραλίνα είναι αρκετά εύκολο αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή ακριβώς!! 

Για το ψωμί πλεξούδα θα χρειαστείτε:

  • 315 γρ. ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. (2 γρ.) ‏αλάτι
  • 180 ml ‏χλιαρό γάλα
  • 1 κ.σ. (15 γρ.) ‏ζάχαρη
  • 15 γρ. ‏φρέσκια μαγιά
  • 2 κ.σ. (30 γρ.) ‏λιωμένο βούτυρο
  • 1 ‏αυγό χτυπήμενο
  • ½ φλ. (150 γρ.) ‏πραλίνα σοκολάτας
  • 1 ‏αυγό χτυπήμενο για το άλειμα στο τέλος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ μεσαίο ανακατεύετε την φρέσκια μαγιά με τη ζάχαρη μέχρι να υγροποιηθεί. Προσθέτετε το χλιαρό γάλα , ανακατεύετε κι έπειτα το χτυπημένο αυγό και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι.
  3. Ρίχνετε το μπολ με τα υγρά υλικά μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και μετά με τα χέρια σας ώσπου να έχετε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Δώστε ένα σχήμα μπάλας στη ζύμη σας.
  4. Αλείφετε ένα μπολ με λάδι σε όλη του την επιφάνεια και βάζετε σε αυτό τη ζύμη. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου (όσο γίνεται να έχει ζέστη) μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια (αφού αλευρώσετε τον πλάστη και την επιφάνεια της ζύμης) ανοίγετε ώσπου να έχετε ένα παραλληλόγραμο 40×30 εκ.
  6. Απλώνετε πραλίνα σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας 1,20 εκ. πριν τις άκρες. Κάνετε τη ζύμη ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κατά μήκος της ,όχι όμως μέχρι το τέλος (αφήνετε 1,20 εκ.) ώστε να κάνετε την πλεξούδα.
  7. Πλέκετε τα 2 κομμάτια ζύμης που έχετε και προσπαθείτε οι κομμένες άκρες να είναι προς τα έξω.
  8. Μεταφέρετε σε ρηχό ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα. Καλύπτετε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  9. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.
  10. Χτυπάτε ένα αυγό και με ένα πινέλο αλείφετε το ψωμί σας.
  11. Ψηνέτε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Απολαμβάνετε !
Μπορεί επίσης να σας αρέσει