Πανελλήνιες 2018: Οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά & Μαθηματικά – Παγίδες και δυσκολίες

Σε μαθηματικά και Αρχαία διαγωνίζονταν σήμερα οι μαθητές των ΓΕΛ για τις Πανελλήνιες 2018.

Μέτρια τα Αρχαία

Στα Αρχαία Ελληνικά οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλήνιες 2018 εξετάστηκαν σε διδαγμένο κείμενο του Πλάτωνα και άγνωστο κείμενο του Αριστοτέλη. Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς, στον πρώτο σχολιασμό που κάνουν για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλήνιες 2018, χαρακτηρίζουν κατανοητά τα ερωτήματα που τέθηκαν με βάση το γνωστό και απαιτητικό το άγνωστο.

Το σχόλιο για τα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλήνιες 2018

Αναφορικά με τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών θα μπορούσαν να γίνουν οι εξής επισημάνσεις:
α) Στο διδαγμένο κείμενο δόθηκε απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα. Τα ζητούμενα»υπήρξαν αρκετά κατανοητά και αντιμετωπίσιμα ακόμη και από τους μέτριους μαθητές. Καινοτομία αποτελεί το θέμα Β3 (εισαγωγή) το οποίο ήταν αντιστοίχιση.

β) Στο αδίδακτο κείμενο από την άλλη μεριά δόθηκε χωρίο από τη ρητορική του Αριστοτέλη, γεγονός που δημιουργεί κάποιες εύλογες δυσκολίες αναφορικά με την απόδοση του περιεχομένου του στη νέα ελληνική, αλλά τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα κινήθηκαν στη λογική των προηγούμενων ετών χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλήνιες 2018:

Ζόρικα τα μαθηματικά στις Πανελλήνιες 2018

Τα Μαθηματικά στις Πανελλήνιες 2018 προβλημάτισαν και δυσκόλεψαν πολύ τους μαθητές καθώς τα θέματα ήταν απαιτητικά.
Μάλιστα, το τέταρτο ερώτημα, όπως σχολιάζουν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς, κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο. «Τα θέματα κρίνονται απαιτητικά. Το δεύτερο θέμα είναι σχετικά εύκολο και μάλλον αναμενόμενο. Το τρίτο θέμα είναι γεωμετρικό πρόβλημα το οποίο απαιτούσε γνώσεις προηγούμενων τάξεων και είχε κλιμακούμενη δυσκολία. Τέλος, το τέταρτο θέμα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Το σχόλιο για τα Μαθηματικά στις Πανελλήνιες 2018: 

Τα θέματα κρίνονται απαιτητικά. Το δεύτερο θέμα είναι σχετικά εύκολο και μάλλον αναμενόμενο. Το τρίτο θέμα είναι γεωμετρικό πρόβλημα το οποίο απαιτούσε γνώσεις προηγούμενων τάξεων και είχε κλιμακούμενη δυσκολία. Τέλος, το τέταρτο θέμα κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά στις Πανελλήνιες 2018

Μπορεί επίσης να σας αρέσει