Παπαγγελόπουλος: Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Εισαγγελέων και Δικαστών ασκεί τα καθήκοντά της κάτω από αντίξοες συνθήκες με υποδειγματικό τρόπο και δικαιούται της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του ελληνικού λαού». Την κατηγορηματική αυτή απάντηση δίνει, , ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

Καλεί όμως, παράλληλα,  «τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης να πράξουν το καθήκον τους στις ελάχιστες περιπτώσεις που διαπιστώνεται ολιγωρία, ανεπάρκεια ή και φαυλότητα», αλλά και, κυρίως, τη «συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστικών λειτουργών να ξεπεράσει την μέχρις ενός σημείου κατανοητή συναδελφική αλληλεγγύη και να απομονώσει τους ελάχιστους που πληγώνουν την ιδέα της δικαιοσύνης αλλά και την πλειοψηφία των έντιμων συναδέλφων τους».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις, από κάποιες πλευρές, που προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Θάνου στην κυβέρνηση, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για επιτομή της υποκρισίας, ενώ διερωτάται: «Μήπως την κ. Θάνου κάποιοι την μισούν και την φοβούνται, επειδή είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδια τους;».

Ταυτοχρόνως απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το θέμα της απονομής χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών.

Στα άλλα θέματα της επικαιρότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» και εκτιμά, ότι «το κλείσιμο της αξιολόγησης και ο καθαρός πολιτικός χρόνος που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, θα απελευθερώσουν πάρα πολύ σύντομα ισχυρότατες και υγιείς δυνάμεις και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει