Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

Ο κ. Καπάκης επισκέφθηκε το πρωί τον κ. Σκουρλέτη, στον οποίο και υπέβαλε την παραίτησή του.

Η εξέλιξη θεωρείτο θέμα ωρών μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας και την αντικατάσταση των αρχηγών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος, στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο κ. Τόσκας υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, με τον Αλέξη Τσίπρα να την κάνει αποδεκτή. Πλέον, οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Χθες Κυριακή ανακοινώθηκε και η αντικατάσταση των αρχηγών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), νέος αρχηγός της πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός Επιχειρήσεων, αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος. Παίρνει τη θέση του αντιστρατήγου Σωτήριου Τερζούδη, ο οποίος την 1η Φεβρουαρίου 2018 είχε αναλάβει αρχηγός.

Νέος αρχηγός της Αστυνομίας είναι ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Διαδέχεται τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ΕΛΑΣ. από τις 16 Φεβρουαρίου 2016.