Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παράνομη μεταφορά VIP τουριστών στη Μύκονο

H τουριστική σεζόν αναμένεται πλέον από δω και πέρα να κορυφωθεί…όπως και τα κρούσματα παρατυπιών. Υπό αυτό το πρίσμα δράση για την καταπολέμηση της παράνομης μεταφοράς τουριστών ανέλαβε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αντιδρώντας στην έξαρση του φαινομένου χρήσης Ι.Χ. οχημάτων χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Ενδεικτικά, στη Μύκονο, ελεγκτές της ΑΑΔΕ παριστάνοντας τους τουρίστες, ζήτησαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο στο λιμάνι του νησιού.

Ωστόσο, διαπίστωσαν πως το όχημα στερούταν όλων των νόμιμων εγγράφων, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν είχε δηλώσει επαγγελματική στέγη και δεν είχε πραγματοποιήσει την απαιτούμενη έναρξη ως επιχείρηση.

Το Ι.Χ. έφερε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε ιστοσελίδα τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες της Μυκόνου. Η υπόθεση ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.

Εν κατακλείδι, σε εγρήγορση βρίσκονται, όπως γίνεται γνωστό, οι αρμόδιες αρχές στους κορυφαίους προορισμούς της χώρας και όχι μόνο, για την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει