Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παρέμβαση Οικονόμου μέσω Facebook για τα ειδοποιητήρια κλήσεων Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Επιλογή Ευθύνης” Νατάσα Οικονόμου, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση για τα ειδοποιητήρια των κλήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας:

«Να θυμίσουμε κάποια πράγματα, που φαίνεται πως «ξεχνιούνται» από ορισμένους, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες, να μην προκαλούνται λανθασμένες εντυπώσεις και να μην καλλιεργείται σκόπιμα «θολούρα» στο θέμα των παλαιών προστίμων από κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία:

Η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή που έβαλε τέλος στο πελατειακό «πανηγύρι» του παρελθόντος, κόβοντας «μαχαίρι» τα ρουσφέτια με τα πρόστιμα από τις κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία. Εξάλλου, ήταν αυτή που επέβαλε τη δημιουργία και λειτουργία και ηλεκτρονικού αρχείου στη δημοτική αστυνομία, ώστε να γίνεται αυθημερόν η ηλεκτρονική καταγραφή των κλήσεων και να μη μπορεί να γίνει διαγραφή τους ούτε και μετά την προώθηση των κλήσεων στην οικονομική υπηρεσία για τις διαδικασίες εξόφλησής τους. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μπορεί να ισχυριστεί ότι την προηγούμενη δημοτική περίοδο του «σκίστηκε» κλήση, με την υπόσχεση ότι θα διαγραφεί το πρόστιμο.

Αρχές 2012, η προηγούμενη δημοτική αρχή απέστειλε 16.850 ειδοποιητήρια που αφορούσαν σε κλήσεις παρελθόντων χρόνων ως το 2009, ύψους 2.806.000 €. Μάλιστα, είχε δεχτεί σφοδρή επίθεση από ορισμένους για την αποστολή των εν λόγω ειδοποιητηρίων, σε καιρό κρίσης. Οι γκρίνιες, οι διαμαρτυρίες και τα σχετικά επικριτικά δημοσιεύματα ήταν πολλά.

Λόγω της συνεπούς πολιτικής των ελέγχων – κλήσεων – αφαίρεσης πινακίδων, με στόχο τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, στις αρχές 2013, είχε τετραπλασιαστεί το ποσοστό των οδηγών που πλήρωναν τις κλήσεις τους για παράνομη στάθμευση.

Όσον αφορά στις κλήσεις ως το 2012, τα στοιχεία τους στάλθηκαν, αρχές 2013, στο Κέντρο Πληροφόρησης του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να έχει ο Δήμος στη διάθεσή του τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία διεκδίκησης των προστίμων από τους υπόχρεους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει