Παρέμβαση Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς για την ένταξη των γεωπόνων στους δασικούς υπαλλήλους

Το αίτημα ένταξης των γεωπόνων στους δασικούς υπαλλήλους προώθησε με Αναφορά του προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη και Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκα, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Επισημαίνεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών – Γεωπόνων που υπηρετούν στα Δασαρχεία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προσφέρουν στους τομείς των δασοτεχνικών έργων αλλά και της δασοπροστασίας σε μεγάλο βαθμό, όπως και οι συνάδελφοί τους δασικοί υπάλληλοι, δεδομένου ότι ασκούν καθήκοντα σε σχέση με την υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε. και παράλληλα τους έχουν ανατεθεί αρμοδιότητες που αφορούν στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε δασικές εκτάσεις. Έχουν επίσης αρμοδιότητες για την πρόληψη και καταστολή των αξιόποινων πράξεων στο αγροτικό περιβάλλον, τη διενέργεια αυτοψίας, την εκτίμηση αγροζημιών και τη σύνταξη σχετικών εκθέσεων.

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος με νομοθετική ρύθμιση, όπως προτείνει το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ώστε να συμπεριληφθεί ο κλάδος των ΠΕ Γεωπόνων στις διατάξεις του άρθρου 39 του νόμου 1845/89, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει