Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τις Καθαρίστριες και συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κοινός τόπος η καλύτερη διερεύνηση του θέματος μέσα από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το υπουργείο Παιδείας, ώστε να διασφαλιστεί η απασχόληση των εργαζομένων και ο καθαρισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 μεταξύ του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Βογιατζή και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη σχετικά με το θέμα και τον προβληματισμό που έχει προκύψει στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, για το διαγωνισμό ανάθεσης σε εργολάβο της καθαριότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Κατά τη συνάντηση, ο Βουλευτής και ο Συντονιστής της Ν.Ε. έθεσαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το γεγονός της ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτη και για το επακόλουθο πρόβλημα που δημιουργείται με την απασχόληση των καθαριστριών, οι οποίες εργάζονται αυτή τη στιγμή και τώρα, μετά από πολλά έτη απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργεί η ύπαρξη του ηλικιακού ορίου των 25 ετών που αναφέρεται στη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Ο κ. Μαμούρης άκουσε προσεκτικά τους συνομιλητές του και τους εξήγησε τους λόγους, θεσμικούς και νομικούς, που οδήγησαν τις Πρυτανικές Αρχές στην επίμαχη προκήρυξη.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν να γίνει καλύτερη διερεύνηση του θέματος μέσα και από τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα διασφαλίζει και την απασχόληση των εργαζομένων και τον καθαρισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει