Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Παρουσία Μεϊκόπουλου ο Αγοραστός υπέγραψε για Κίτρινη Αποθήκη και Οδογέφυρα Ξηριά

2 νέα έργα προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ για την πόλη του Βόλου – Κώστας Αγοραστός: “Με συνεργασίες και συνέργειες κατασκευάζουμε έργα ωφέλιμα για την κοινωνία… Σήμερα υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση με το υπουργείου Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας της «Κίτρινης Αποθήκης»”.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε συγκεκριμένα: “Πρόκειται για μια προγραμματική σύμβαση που θα οδηγήσει σε ένα έργο προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι ένα έργο χρήσιμο για την κοινωνία του Βόλου, το οποίο πρόκειται να δημιουργήσει πυρήνα καινοτόμας δραστηριότητας.

Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σχεδιάζουμε την εγκατάσταση και λειτουργία του «Τεχνόπολις Ιάσων», ενός κέντρου επιχειρηματικής καινοτομίας, τεχνολογίας και διεπιστημονικής έρευνας.

Συνεργαζόμαστε με τον Πρύτανη κ. Πετράκο και με την κ. Βλαζάκη τη γεν. γραμματέα Υπ. Πολιτισμού. Σήμερα μαζί μας στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης στο Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ο κ. Μεϊκόπουλος, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.

Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι η οδογέφυρα στον Ξηριά, μέσα στην πόλη στο ύψος της Λαχαναγοράς.

Με συντονισμένες προσπάθειες με το δήμαρχο κ. Μπέο, ωριμάσαμε το έργο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί το έργο αυτό καθώς σε συνεννόηση με τον υπουργό κ. Χαρίτση το εντάξαμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με το έργο αυτό προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ λύνουμε ένα τεράστιο πρόβλημα προσπελασιμότητας, ασφαλούς διέλευσης του Ξηριά στο ύψος της λαχαναγοράς και παράλληλα ενώνουμε τις δυο περιοχές.

Ωφέλιμο έργο αποδείχτηκε το αντιπλημμυρικό του Ξηριά. Η μεγάλη χρησιμότητα του έργου φάνηκε στην περίοδο των έντονων πλημμυρικών φαινομένων κατά την οποία το έργο λειτούργησε ευεργετικά για την πόλη του Βόλου”, κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

“Ο Βουλευτής, βρίσκονταν σε διαρκή στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, αναμειγνυόμενος ενεργά για την επιτάχυνση της διαδικασίας παραχώρησης, καθώς ανέκαθεν θεωρούσε πως η αποκατάσταση της Κίτρινης Αποθήκης αποτελεί μείζον ζήτημα, ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση του επιστημονικού και ακαδημαϊκού προφίλ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και για την ουσιαστική αναβάθμιση της πόλης του Βόλου, που θα της προσδώσει μία δυναμική, ικανή να παράγει σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας”, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του βουλευτή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει