Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτη η σπουδή Κ. Κατσίκη να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν

Για «αδιανόητη και απαράδεκτη σπουδή» του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη «να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί του θέματος.

«Αδιανόητη και απαράδεκτη η σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσικη; Οφείλει να τοποθετηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, ο Κ. Κατσίκης σημείωσε ότι «από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής». «Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή (σ.σ. των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς), πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα», συμπλήρωσε.

Αργότερα, σε διευκρινιστική δήλωσή του, ο Κ. Κατσίκης τόνισε πως αναφέρθηκε σε ένα υποθετικό σενάριο και σέβεται τη Δικαιοσύνη, καθώς και ότι δεν πρότεινε, ούτε στήριξε την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.