Παυλόπουλος: Η προστασία των παιδιών θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους

Η προστασία της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους. Αυτό τόνισε ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ εξήγησε ότι η σαφής κατοχύρωση μέσω του Συντάγματος των υποχρεώσεων του κράτους υπερ της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, έχει ως «στόχο τη θωράκιση της κοινωνική συνοχής, δοθέντος ότι η οικογένεια είναι ο πυρήνας του κοινωνικού συνόλου».

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο τόπος και ο λαός μας, το κοινωνικό κράτος δοκιμάζεται, πρωτίστως διότι το κράτος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ορισμένες υποχρεώσεις που του αναλογούν, ακόμη και κατά το Σύνταγμα, συμπεριλαμβανομένων υποχρεώσεων που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά.

«Σ αυτό πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι η οικογένεια στην Ελλάδα πλήττεται σήμερα από πρωτόγνωρα φαινόμενα –εντελώς ξένα προς την Ελληνική νοοτροπία και παράδοση- γονέων οι οποίοι φέρονται στα παιδιά ως πραγματικά ανθρωπόμορφα τέρατα» παρατήρησε, προσθέτοντας ότι  πορεί αυτά τα φαινόμενα να αποτελούν μια μικρή εξαίρεση από τον γενικό κανόνα των Ελλήνων γονέων, «πλην όμως είναι ανάγκη να λάβουμε τώρα τ’ απαραίτητα μέτρα ώστε αυτές οι επικίνδυνες εμπειρίες να μην συνεχισθούν και, κυρίως, να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις».

Ο ΠτΔ εξήρε τη δράση ιδιωτικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως το φιλανθρωπικό σωματείο “Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας,σημειώνοντας ότι η παρουσία του στην τελετή των εγκαινίων της δομής στο Ηράκλειο «έχει την έννοια της δημόσιας αναγνώρισης της εκ μέρους του σωματείου σας στήριξη του κοινωνικού κράτους σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει