Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ποια είναι τα τρόφιμα που προκαλούν κακοσμία του σώματος

Το τι τρώτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα το πως μυρίζετε, και με περισσότερους τρόπους εκτός από την αναπνοή σας. Επιστημονικά, αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα μεταβολίζει τις θειούχες ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, όπως το σκόρδο, το κύμινο, και τα σπαράγγια.

Εδώ είναι μερικά κόλπα για να βοηθήσετε στην απόσμηση των δυσάρεστων οσμών.

Κόκκινο κρέας

Απόσμηση: Ένας απλός τρόπος για να αφαιρέσετε τη δυσοσμία από το κόκκινο κρέας το ελαττώσετε Αν η ζωή ενός χορτοφάγου δεν είναι για σας, δοκιμάστε να κόψετε λίγο κρέας και να το αντικαταστήσετε με θαλασσινά ή λαχανικά.

Κάρυ/ κύμινο

Τα αρώματα των μπαχαρικών, όπως το κάρι και το κύμινο μπορούν να φωλιάσουν στους πόρους σας, και να μυρίζετε στιφάδο για μέρες.

Απόσμηση: Ακόμη και μια μικρή ποσότητα κύμινο μπορεί να προκαλέσει μια διαρκή μυρωδιά. Αντ ‘αυτού δοκιμάστε κάρδαμο, ένα αρωματικό σπόρο ενός φυτού από την οικογένεια τζίντζερ, το οποίο διαπερνά το σώμα γρήγορα και αφήνει ένα φρέσκο ​​άρωμα.

Σκόρδο

Η μυρωδιά του σκόρδου ξεχειλίζει από το δέρμα, διότι η αλισίνη που είναι η κυρίαρχη θειούχα ουσία στο σκόρδο, απελευθερώνεται όταν το σκόρδο κόβεται ή πολτοποιείται. Η αλισίνη διασπάται γρήγορα μετά την κατανάλωση και μετατρέπεται σε άλλες ουσίες, οι οποίες προκαλούν τα βακτηρίδια για να αναμειχθούν με τον ιδρώτα και τα αποτελέσματα είναι μια ισχυρή οσμή.

Απόσμηση: Εάν οι μασχάλες μυρίζουν μετά την κατανάλωση σκόρδου, εφαρμόστε λευκό ξίδι ή ξίδι μηλίτη για να σας κρατήσει άοσμο όλη την ημέρα.

Σπαράγγι

Τα σπαράγγια κάνουν τα ούρα να μυρίζουν όταν η ένωση θείου μερκαπτάνης διασπάται στο πεπτικό σύστημα.

Απόσμηση: Αντί για σπαράγια, μπορείτε να φάτε πιπεριές που μπορούν εύκολα να ψηθούν στη σχάρα, χωρίς τα μετέπειτα αποτελέσματα.

Σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών)

Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το θείο όμως σε αυτά τα τρόφιμα είναι υπεύθυνο για την μυρωδιά.

Απόσμηση: Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με συμ-βρασμό (βράσιμο στο νερό αλλά για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν) για να αφαιρέσετε κάποια από την δυσωδία, πριν να τελειώσει το μαγείρεμα τους.

Μπαχαρικά όπως το κόλιανδρο, το κουρκούμη και το κύμινο βοηθούν στην απόσμηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει