Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον φοιτητή για την επίθεση σε βάρος του Αγγ. Συρίγου

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε ο φοιτητής της Φιλοσοφικής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ως δράστης της επίθεσης που είχε δεχθεί ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία υποστήριξε ότι δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό. Όπως είπε, «είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στον συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση… Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο».

Ωστόσο ο κ. Συρίγος αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους τρεις δράστες της επίθεσης.

Υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου τάχθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος ανέφερε: «Η αναγνώριση από τον κ. Συρίγο αποδεικνύει την ενοχή του κατηγορουμένου. Όπως και η μοτοσυκλέτα του που βρέθηκε εκεί. Το επικίνδυνο της σωματικής βλάβης προκύπτει από την αριθμητική υπεροχή, το χτύπημα με αντικείμενο, τις κλωτσιές σε ευαίσθητα σημεία του σώματος», είπε ο εισαγγελέας.

Για την υπόθεση έχει καταδικαστεί ήδη ένα ακόμη άτομο σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.