Πώς να αποτρέψετε την απώλεια μαλλιών

Η απώλεια μαλλιών γίνεται ένα όλο και πιο συνηθισμένο πρόβλημα για τους άνδρες και για τις γυναίκες σήμερα, επειδή υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την επηρεάζουν και στους οποίους εκτιθέμεθα κάθε μέρα, ειδικά αν δεν δίνουμε προσοχή στο γεγονός αυτό. Γενικά, μπορούν να πέσουν μέχρι και εκατό τρίχες την ημέρα, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό. Ωστόσο, πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε όταν βλέπουμε ότι τα μαλλιά μας πέφτουν υπερβολικά συχνά και σε μεγάλη ποσότητα.

Συμβουλές για να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή
  • Αν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη ζωτικότητά τους και πέφτουν συνεχώς, είναι πολύ σημαντικό να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σίδερο μαλλιών, σεσουάρ και οτιδήποτε άλλο υποβάλλει τα μαλλιά σε υπερβολική θερμότητα. Αυτά τα είδη συσκευών τείνουν να αποτελούν αιτία απώλειας μαλλιών και, όταν τα μαλλιά σας είναι αδύναμα, μπορούν να τα βλάψουν ακόμα περισσότερο.
  • Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας. Οι διατροφικές ελλείψεις τείνουν να προκαλούν απώλεια μαλλιών επειδή αποδυναμώνουν τη δομή της τρίχας και την κάνουν να σπάει. Συνιστούμε να ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Α, Β, βιοτίνη, βιταμίνη C, χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνη και νερό.
  • Το σφιχτό δέσιμο των μαλλιών στις γυναίκες είναι ακόμα μία αιτία της απώλειας μαλλιών. Αυτά τα χτενίσματα προκαλούν ένταση στην τρίχα λόγω έλξης, κάτι που κατά συνέπεια οδηγεί σε πτώση μαλλιών.
  • Είναι πολύ σημαντικό να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε αρκετά. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά τείνουν να χάνουν λιγότερα μαλλιά. Η κόπωση και η κούραση αποτελούν άλλους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών.
  • Η χρήση ισχυρών χημικών προϊόντων μπορεί να εξασθενίσει σε μεγάλο βαθμό την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής, για το λόγο αυτό αποτελεί ακόμα μία πολύ σημαντική αιτία απώλειας μαλλιών. Η συνεχής χρήση βαφών και ισχυρών σαμπουάν κάνει τα μαλλιά σας να χάνουν τη ζωτικότητά τους. Συνιστούμε να αποφεύγετε τη χρήση τους και να επιλέγετε φυσικά προϊόντα.
  • Γενικά λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα, κάτι που δεν είναι απαραίτητο. Τα μαλλιά μπορούν να παραμείνουν καθαρά για μέρες και θα πρέπει να επωφελούμαστε από αυτό για να τα αφήνουμε να ξεκουραστούν από την υγρασία και από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.
  • Πριν χτενιστείτε, είναι πολύ σημαντικό τα μαλλιά σας να είναι στεγνά. Τα βρεγμένα μαλλιά κάνουν τους πόρους των τριχών να ανοίγουν και αυτό κατά συνέπεια οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών.
  • Παρόλο που ίσως να μην το πιστεύετε, η άσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας. Η συνεχής σωματική δραστηριότητα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, ακόμα και στο τριχωτό της κεφαλής σας.
  • Αποφεύγετε κάθε είδους αγχωτικές καταστάσεις και/ή ανησυχίες. Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν την απώλεια μαλλιών και μπορούν ακόμα και να γίνουν η κύρια αιτία της.
  • Όταν αντιμετωπίζετε συνεχή απώλεια μαλλιών, συνιστούμε να επισκεφθείτε δερματολόγο, που θα εντοπίσει τη συγκεκριμένη αιτία και θα προτείνει τη σωστή αντιμετώπιση.
Φυσικές θεραπείες για την απώλεια μαλλιών
Αλόη
mesa-stin-aloi
Συνιστούμε να τρίψετε το τριχωτό της κεφαλής σας με κρυστάλλους αλόης για να σταματήσετε την απώλεια μαλλιών.
Κρεμμύδι και λεμόνι
Για να αποτρέψετε την απώλεια μαλλιών, θα πρέπει να αναμείξετε ίσα μέρη από χυμό λεμονιού και χυμό κρεμμυδιού. Έπειτα τρίψτε απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας με το μείγμα. Αφήστε το να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνατε.
gala-karydas
Τρίψτε τις ρίζες των μαλλιών σας με γάλα καρύδας για να τα δυναμώσετε και να αποτρέψετε την απώλειά τους. Αυτό θα ενισχύσει επίσης την ανάπτυξη και τη λάμψη τους.
Μουρουνέλαιο
Το μουρουνέλαιο αποτρέπει και μειώνει αισθητά την απώλεια μαλλιών. Απλώς τρίψτε με αυτό το τριχωτό της κεφαλής σας το βράδυ και αφήστε το να δράσει μέχρι την επόμενη μέρα.
Τομάτα

tomates-2

Οι τομάτες βοηθούν στην καταπολέμηση της απώλειας μαλλιών και τη μειώνουν αισθητά. Τρίψτε μια τομάτα και λίγο γαρύφαλλο και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με το μείγμα για δέκα λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει