Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αθωώνουν τα εγκλήματα των εγκλημάτων του σταλινισμού

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το Ποτάμι σχετικά με την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να συμμετάσχει στο συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» που διοργανώνεται στο Ταλίν, πλαίσιο της εσθονικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Όπως επισημαίνει το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωσή του, «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που θα απουσιάσει από την εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., για τα ιστορικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κομμουνιστικά καθεστώτα».

«Οι χώρες που υπέφεραν από αυτά τα εγκλήματα πρωτοστατούν στην καταδίκη τους. Η Ελλάδα τα αρνείται. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί να εναρμονίζονται πλήρως με τις επιταγές των ισχυρών της Ευρώπης και ο κ. Τσίπρας να αναζητά συνεχώς την βοήθεια της κυρίας Μέρκελ, ταυτόχρονα όμως αθωώνουν τα εγκλήματα των εγκλημάτων του σταλινισμού» σχολιάζει το Ποτάμι για να καταλήξει: «Στάλιν, Τσαουσέσκου, Γιαουζέλσκι, Χόνεκερ καταδικάζονται στις χώρες τους, έχουν όμως την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Βοήθειά μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει