Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πόζες σε γιοτ και επαύλεις ενώ η εφορία του παίρνει τη βίλα

Είναι γνωστός ως Mister Enjoy ή ως ο Ιταλός βασιλιάς του Instagram. Μετά από μια

στροφή στη ζωή του, ο Ιταλός βιομήχανος μετετράπη σε πλούσιο playboy με χόμπυ την επίδειξη.

Ο λογαριασμός του Τζανλούκα Βάκι στο Instagram έχει πλημμυρίσει με πόζες του μπροστά σε γιοτ και επαύλεις (που του ανήκουν), με νέα συνοδό κάθε μήνα σχεδόν.

Με κοντό λευκό γένι και σώμα μαυρισμένο από τον ήλιο, μυώδες και με τατουάζ, και αιθέριες υπάρξεις στο πλευρό του, ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος σκηνοθετεί τη χρυσή ζωή του ιδιόρρυθμου εκατομμυριούχου, με χορευτικά βήματα μπροστά σε πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και ιδιωτικά τζέτ για βραδιές στο Σεν-Τροπέ ή το Λας Βέγκας.

Ωστόσο, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, ακόμη και του… Instagram.

Την ώρα που ο Βάκι ποζάρει μπροστά στα γιοτ και τις επαύλεις του, η εφορία έχει ξεκινήσει κατάσχεση της περιουσίας του για χρέη ύψους 10, 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν με ειρωνεία τα βάσανα του Ιταλού playboy με σχεδόν 11 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram.

Ο Βάκι, ο οποίος γιόρτασε τα 50α γενέθλιά του την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει πως εργάσθηκε σκληρά επί 20 χρόνια πριν αποφασίσει να πάρει τη σύνταξή του έπειτα από μια υπαρξιακή κρίση από την οποία άντλησε το σύνθημά του, «Enjoy» (εξ ου και ο τίτλος Mister Enjoy), το οποίο αναγράφει σε καταχωρίσεις και στο ομώνυμο βιβλίο που εξέδωσε πέρυσι.

Στις φωτογραφίες του, οι ωραίες γυναίκες διαδέχονται η μια την άλλη. Αυτή τη στιγμή είναι η Αριάντνα Γκουτιέρες, πρώην Μις Κολομβία.

Όμως σύμφωνα με την ιταλική Quotidiano Nazionale, η ζωή του «Mister Enjoy» δεν είναι τόσο ανέμελη όσο την παρουσιάζει.

Τις τελευταίες ημέρες, η τράπεζα Banco BPM του κατέσχεσε πολλές επαύλεις, ένα γιοτ και το μερίδιό του σ’ ένα γήπεδο γκολφ κοντά στην Μπολόνια (βόρεια Ιταλία), συνολικής αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Προηγουμένως η τράπεζα είχε παγώσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία του εξαιτίας ενός ισόποσου χρέους που δεν είχε αποπληρωθεί, ανακοίνωσε χθες η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν πιθανόν και άλλα χρέη.

«Δεν είναι παρά ένα μικρό» χρέος σε σχέση με τον πλούτο του οικογενειακού ομίλου, αντέδρασε σήμερα ο ενδιαφερόμενος από τις στήλες της εφημερίδας, εξηγώντας πως αμφισβητεί τον υπολογισμό των τόκων του χρέους αυτού.

Η οικογένεια Βάκι είναι η κληρονόμος του ομίλου IMA, που ειδικεύεται στη βιομηχανική συσκευασία και τα φάρμακα και αριθμεί περισσότερους από 5.000 εργαζομένους. Τον όμιλο διαχειρίζονται πλέον οι εξάδελφοι του.

Ο ίδιος διάγει τον πολυτελή του βίο με το εισόδημα των 5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο που λαμβάνει ως μέρισμα.

Από χθες, Iταλοί χρήστες του διαδικτύου μοιάζουν να απολαμβάνουν τα βάσανα του playboy, καθώς παρωδούν τις πόζες του και τις χορογραφίες του μπροστά από θαλάσσια ποδήλατα και πλαστικές πισίνες.

Μια σελίδα στο Facebook «Βρείτε μια δουλειά για τον Τζανλούκα Βάκι» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Όμως η συγκέντρωση χρημάτων για να πληρώσει τα χρέη του, την οποία άρχισε ένα χρήστης, δεν έχει προς το παρόν αποφέρει παρά 5 ευρώ…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει