Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Πρωτοφανής αγριότητα και καταστροφές σε κτηνοτροφικές υποδομές

Άγνωστοι δράστες κατάστρεψαν με μανία, κατασκευές άνω του μισού αιώνα που χρησίμευαν στο πότισμα των ζώων.

Εικόνες που σοκάρουν, αντικρίζει κανείς στην ορεινή Γκιώνα και στη θέση «Άνω Τρυπολάκκωμα», από την αγριότητα που επέδειξαν άγνωστοι δράστες στις εγκαταστάσεις που είχε δημιουργήσει το μακρινό 1960 η τότε Υπηρεσία  Δασοτεχνικών Έργων Ανατολικής Στερεάς.

Εκεί η ΥΔΕΑΣ, είχε φτιάξει μια μικρή δεξαμενή όπου συλλέγονταν το βρόχινο νερό και μέσω αυλάκων, κατέληγε στις λεκάνες και στις ποτίστρες όπου ξεδιψούσαν τα ζώα πάνω από 20 κτηνοτρόφων.

Τις προηγούμενες ημέρες μία ομάδα ατόμων, που πιθανολογείται ότι ήταν πάνω από τρία, κατέστρεψε ότι βρήκε μπροστά της, καθιστώντας άχρηστες τις κατασκευές. Τη μανία τους όμως δοκίμασε και το καλύβι του κτηνοτρόφου Ασημάκη Κουδούνα, που κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Από τις εικόνες είναι προφανές ότι οι άγνωστοι δεν είχαν σκοπό την κλοπή, αλλά να κάνουν κακό σε όσους ζουν από την κτηνοτροφία στην περιοχή. Οι δράστες είχαν μαζί τους και όπλα τα οποία και χρησιμοποίησαν σε άψυχα αντικείμενα. «Φανταστείτε αν την ώρα εκείνη βρισκόμουν εκεί κι εγώ. Θα με σκότωναν…».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει