Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σάλος με βιντεοπαιχνίδι στις ΗΠΑ όπου ο ήρωας σκοτώνει μαθητές σε σχολείο!

Αντιδράσεις προκαλεί η δημιουργία ενός νέου βιντεοπαιχνιδιού με τίτλο «Active Shooter» (Ενεργός σκοπευτής), στο οποίο οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν εάν θα υποδυθούν τον αστυνομικό, που εξουδετερώνει έναν ένοπλο μέσα σε σχολείο, ή τον ίδιο τον ένοπλο που προσπαθεί να σκοτώσει αστυνομικούς και μαθητές μέσα στο σχολείο.

Ήδη το online κατάστημα Steam ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να πουλήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, έπειτα από τηλεφωνήματα που δέχτηκε από θύματα των πυροβολισμών στο σχολείο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και online εκστρατεία για την απαγόρευσή του, πουν έχει ήδη συγκεντρώσει 180.000 υπογραφές.

Σε ανακοίνωσή του το Steam σημειώνει πως ο δημιουργός του παιχνιδιού, που είναι γνωστός με τα ονόματα Acid και Ata, είχε ξανά αποκλειστεί από την πλατφόρμα αλλά επανεμφανίστηκε τώρα με νέο όνομα για την επιχείρησή του.

Γονείς παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο στο περιστατικό στο Πάρκλαντ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή, της απαγόρευσης του παιχνιδιού, καθώς είχαν ήδη απευθύνει έκκληση στο κατάστημα να μην το διαθέτει.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως μία εταιρεία μπορεί αν επωφεληθεί από ένα παιχνίδι που εξωραΐζει και δοξάζει αυτό που έχει γίνει εθνική τραγωδία, αυτούς τους πυροβολισμούς στα σχολεία» δήλωσε ο Ράιν Πέτι, πατέρας της 14χρονης Αλάινα, που έχασε τη ζωή της στο Πάρκλαντ.

Ο γερουσιαστής της Φλόριντα Μπιλ Νέλσον το χαρακτήρισε ασυγχώρητο, προσθέτοντας πως ο δημιουργός του θα έπρεπε να ντρέπεται.

Η διάθεση του «Active Shooter» επρόκειτο να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

Η μητρική εταιρεία του Steam, η Valve, ανακοίνωσε πως απέσυρε το παιχνίδι επειδή ο δημιουργός του είχε παρελθόν κακής συμπεριφοράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει