“Σχολή τουριστικής συμπεριφοράς Πρεβεζάνου”

Ο τουρισμός χρειάζεται κανόνες, κανόνες και… κανόνες. Και τούτο, αν και θα έπρεπε να αποτελεί κτήμα των Ελλήνων νησιωτών, δυστυχώς, η εποχή των παχιών αγελάδων τους έκανε να το απωλέσουν.

Σ’ ένα νησί, όπως είναι η Σκιάθος και στη δεδομένη μάλιστα οικονομική για τον τόπο συγκυρία, οι πάντες θα πρέπει να συνυπάρξουν και προς τούτο οι κανόνες θα πρέπει να είναι αμείλικτοι.

Τούτο είναι κάτι που κατέχει στο ακέραιο ο δήμαρχος Δημήτρης Πρεβεζάνος και που από την αρχή της νέας του αυτής θητείας, οπότε και παρέλαβε ότι και όπως το παρέλαβε, είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και μάλιστα έναντι όλων, συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων, πολλώ δε μάλλον έναντι των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Επιχειρήσεις επί επιχειρήσεων, που απευθύνονται σε διαφορετικά target group, όλων των ηλικιών και των βαλαντίων, όλων των κοινωνικών τάξεως και περιστάσεων, δραστηριοποιούνται στην Σκιάθο και η συντριπτική τους πλειοψηφία ανθεί, σε πολλές μάλιστα εκ των περιπτώσεων με τεράστιους τζίρους. Κάποιες εξ’ αυτών ντόπιων επιχειρηματίων και κάποιες άλλες Βολιωτών και γενικώς Θεσσαλών, Αθηναίων, Ελλήνων γενικότερα επιχειρηματιών, ακόμα – ακόμα και αλλοδαπών, τουριστών κάποτε στην Σκιάθο, που την αγάπησαν και επιχείρησαν σε αυτήν.

Πώς γίνεται όμως όλο αυτό το πολυπολιτισμικό μωσαϊκό να συνυπάρξει; Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, με κανόνες, είτε αυτοί αφορούν στην εφαρμογή των δημοτικών κανονισμών, ακόμα και για την λεπτομέρεια, που και όμως κάνει την διαφορά, είτε αφορούν στην τήρηση των ορίων έντασης της μουσικής (βλ. νέες συλλήψεις), είτε σε οτιδήποτε άλλο συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό και μπορεί να ενοχλήσει τον διπλανό μας, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να προέρχεται από μία διαφορετική χώρα, με τελείως διαφορετική κουλτούρα και όμως… βρίσκεται ανάμεσά μας και μάλιστα με τις οικονομίες του έτοιμες προς επένδυση στον τόπο μας. Δηλαδή πέραν των κανόνων, επιβάλλεται και σεβασμός. Ορθή τουριστική συμπεριφορά.

Για όποιους έχουν ακόμα απορίες, η στήλη προτρέπει σε ορισμένα ταχύρυθμα μαθήματα στην “σχολή τουριστικής συμπεριφοράς Πρεβεζάνου”… Όσοι ακόμα και τότε έχουν απορίες ή δεν τα παίρνουν ρε παιδί μου… μάλλον χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως και η λύση είναι μία… να το αφήσουν (το σπορ) να πάει στα κομμάτια…!!!

Υ.Γ.1: Κάποιοι έχουν μπερδέψει το νησί του Παπαδιαμάντη με τα Κολωνάκια και κάποιοι άλλοι με τα παζάρια και τα πανηγύρια… που συχνάζουν. Συνέλθετε, συμμορφωθείτε στους κανονισμούς και αφήστε τις μαγκιές… Στον συγκεκριμένο τόπο… δεν πιάνουν… Είτε θα τηρηθεί, είτε θα σας ταράξουν στη… Νομιμότητα και δικαίως…!!!

Υ.Γ.2: Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης από τους αρμόδιους φορείς, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση σε περιστατικά μέθης. Το νού σας ρεμάλια, καταπώς έλεγε και ο Κωνσταντάρας στη γνωστή ταινία…, μην ανακαλύψουμε τίποτα περίεργο, που θα δυσφημίσει το νησί, γιατί… άντε…!!!

Α.Κ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει