Σε ξεσηκωμό καλούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας

Μέσα από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε ξεσηκωμό καλούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας προκειμένου να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι ό, τι τους έχει περικοπεί. Εκπρόσωποι των οργανώσεων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και κάλεσαν τους συνταξιούχους να δώσουν τον αγώνα στους δρόμους και όχι στα δικηγορικά γραφεία

«Να ξεσηκωθούμε από τον καναπέ για να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν καταργήσει. Η κινητοποίηση της Δευτέρας γίνεται για να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει» τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας. Χαρακτήρισε την τροπολογία για τα αναδρομικά «δούρειο ίππο» καθώς δίνονται χρήματα μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Κάλεσε μάλιστα τους συνταξιούχους να είναι προσεκτικοί αναφορικά με το θέμα επιστροφή των αναδρομικών. «Έχουν κατατεθεί πάνω από 400.000 αιτήσεις αλλά δεν έχουν δει ακόμα το χρώμα του χρήματος οι συνταξιούχοι. Εμείς διεκδικούμε πίσω χωρίς αιτήσεις αυτά που μας έχουν καταργήσει. Καλούμε τους συνταξιούχους στις 19 Δεκεμβρίου να είναι στις 7:30 έξω από το δημαρχείο Βόλου για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη».
«Αν θέλουμε να πάρουμε πίσω τα δώρα και τις διάφορες στις συντάξεις, αλλά και να καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου δεν είναι δρόμος τα δικηγορικά γραφεία αλλά τα σωματεία μας. Οι συνταξιούχοι να έχουν εμπιστοσύνη πως θα τους προστατεύσουν» δήλωσε ο γραμματέας του συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Κώστας Γερογιάννης.

Εκ μέρους του συλλόγου δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Γιώργος Χαρμάνης χαρακτήρισε πως είναι υποκρισία αυτά που προβάλλονται στα μέσα για τα αναδρομικά. «Η κυβέρνηση υποσχόταν 13η και 14η σύνταξη και τώρα κάνουν εφέσεις στις διεκδικήσεις συναδέλφων. Αν 400.000 κατέβαιναν στους δρόμους στις συγκεντρώσεις, δεν θα χρειάζονταν αιτήσεις ή δικηγορικά γραφεία
«Φαίνεται ότι μας φοβούνται γιατί όλοι ασχολούνται με εμάς. Ας το καταλάβουν οι συνάδερφοι για να βγουν στους δρόμους. Για αυτό καλούμε τα μέλη μας τη Δευτέρα στις 7:30 .Ο καναπές δεν αποδίδει. Οι αγώνες αποδίδουν. Δεν θα έρθει τίποτα με τις αιτήσεις» ανέφερε εκ μέρους του συλλόγου συνταξιούχων ΑΓΕΤ ο κ. Μούτος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΙΚΑ Μαγνησίας Γ. Ρούσσας επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας των συνταξιούχων που ξεκίνησε στην αρχή του χρόνου για την ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου. «Ζητάμε την κατάργηση του και το θέμα δεν αφορά μόνο τις συντάξεις. Τα παιδιά μας δεν θα βρουν τίποτα αν εμείς δεν τα σαρώσουμε. Ο αγώνας είναι μονόδρομος και πρέπει οι συνταξιούχοι να είναι χείμαρρος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει