Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΣΕΠΕ: Προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Ως προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκαμψη της οικονομίας προσδιόρισε τον ψηφιακακό μετασχηματισμό ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφοριών και Επικοινωνιών Ελλάδας, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΕΠΕ «Digital economy forum 2018» που πραγματοποιείται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Η ψηφιακή Ελλάδα είναι η προϋπόθεση για να ξεπεράσουμε την κρίση και «Digital economy forum 2018» που πραγματοποιείται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. να χτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα μεταρρυθμισμένη, μια Ελλάδα που δίνει έμφαση στην τεχνολογία» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Χτυπάμε ένα εθνικό καμπανάκι».

Όπως είπε ο κ. . Τζήκας η Ελλάδα έχασε πολλά στοιχήματα τις προηγούμενες δεκαετίες και πρέπει, για να ξεπεράσουμε κυρίως την κρίση, να μετασχηματιστεί ψηφιακά. «Αυτό συζητάμε στο πλαίσιο του σημερινού συνεδρίου του ΣΕΠΕ, ότι το μεγάλο τεχνολογικό άλμα είναι προϋπόθεση για να αλλάξει η χώρα και να ξεπεράσει την κρίση» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Τζήκας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει έναν πλούτο από επιχειρήσεις και ανθρώπινο δυναμικό που συνιστούν ένα τεχνολογικό στρατό ο οποίος μπορεί να αλλάξει την χώρα αρκεί να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο. «Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί όλοι συμφωνούμε διακομματικά ότι η τεχνολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το μεγάλο άλμα» κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει