Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο μερέντας

Μια πραγματικά υπέροχη σοκολατόπιτα, σιροπιαστή, η οποία απογειώνεται με το έξτρα γλάσο από μερέντα.

Για το κέικ θα χρειαστείτε

  • 1 κούπα ‏ζάχαρη
  • 1 κούπα ‏γάλα
  • 2 κούπες ‏φαριναπ αλεύρι
  • 1/2 κούπα ‏κακάο
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν
  • 1 ‏βανίλια
  • 1 ‏Βιτάμ λιωμένο
  • 5 ‏αυγά
  • 1 πρέζα ‏αλάτι

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

  • 2 1/2 κούπες ‏νερό
  • 2 1/2 κούπες ‏ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ‏γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 ‏βανίλια

Για το γλάσο μερέντας

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏γάλα
  • 400 γρ. ‏μερένατ (ή Νουτέλα)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ για το κέικ και τα χτυπάτε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάτε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.
  2. Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ35 και ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 3-4 λεπτά.
  3. Σιροπιάζετε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνετε το γλάσο.
  4. Για το γλάσο: Ζεσταίνετε καλά το γάλα. Ζεσταίνετε και τη μερέντα (ή νουτέλα) να γίνει ρευστή, και τα ανακατεύοετε πολύ καλά να ενωθούν.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει