Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΣΚΙΑΘΟΣ: Το ELIVI Xenia Hotel ανοίγει τις πύλες του – Το τουριστικό προϊόν του νησιού γυρίζει σελίδα

Στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, σε έναν προστατευμένο παράδεισο – δημιούργημα της φύσης, ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων ήρθε να συμπληρώσει αρμονικά το τοπίο και να προσφέρει απαράμιλλες υπηρεσίες σε εμπνευσμένη υποδομή.

Οι αναμνήσεις του χθες έδωσαν πνοή στο σήμερα

Το ELIVI SKIATHOS, τοποθετημένο στη θέση του παλιού Ξενία -φημισμένα για τη διαλεχτή τους τοποθεσία και την αρχιτεκτονική τους υπεροχή- δανείζεται τη φήμη του παρελθόντος και δημιουργεί με σεβασμό στην ιστορία και στο φυσικό περιβάλλον ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Σκιάθο, στο σμαραγδένιο νησί των Σποράδων με την πλούσια βλάστηση και τον αντικατοπτρισμό της στα γαλαζοπράσινα νερά της.

Οι αναμνήσεις του πλούσιου παρελθόντος του Ξενία της Σκιάθου γίνονται εικόνες που ενέπνευσαν τη δημιουργία του νέου πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος ELIVI HOTELS SKIATHOS, για να δημιουργήσει με τη σειρά του τη δική του ιστορία, με τη σφραγίδα της εγγενούς φιλοξενίας και της επαγγελματικής προσφοράς. Το αποτύπωμα της πλούσιας κληρονομιάς του χθες αναμένεται να αναβαθμίσει την τουριστική υποδομή του νησιού, στρέφοντας το ενδιαφέρον του κοινού που αναζητά παροχές και διαμονή υψηλού επιπέδου, σε αυτό το σπάνιο κομμάτι των βόρειων Σποράδων.

 

Τοποθετημένο αρμονικά στο φυσικό ανάγλυφο του τόπου

Αρμονικά διαμορφωμένο στο φυσικό ανάγλυφο του τόπου που το φιλοξενεί, με το βλέμμα στραμμένο στο ήρεμο γαλάζιο που ανασαίνει εμπρός του, περιτριγυρίζεται από τον ευλογημένο υγροβιότοπο της περιοχής, γεμάτο κορμοράνους, καλαμιές, αλμυρίκια και κύκνους. Ανάμεσά τους ο μαύρος συγγενής τους, κομψός, περήφανος, ανάλαφρος, γεμάτος χάρη υπερτερεί επιβλητικός, προσφέροντας στο ELIVI SKIATHOS πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, που τον υπερασπίζεται σε κάθε του εκδοχή.

Ο οικολογικός χαρακτήρας του ELIVI

Φιλικό στην περιοχή που το φιλοξενεί, απόλυτα προσαρμοσμένο αρχιτεκτονικά στο φυσικό ανάγλυφο, σχεδιασμένο με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το περιβάλλον που το αγκαλιάζει, το ξενοδοχείο ELIVI SKIATHOS αποδεικνύει σε κάθε του έκφανση, σε υποδομή και υπηρεσίες, τη δέσμευσή του στην προστασία της φύσης που το περιβάλλει.

Το ELIVI Xenia Hotel στη θέση του παλιού «Ξενία» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, έτοιμο να υποδεχτεί επισκέπτες, δεκαοχτώ χρόνια μετά το οριστικό κλείσιμο και τα εμφανή σημάδια της πλήρους εγκατάλειψης. Η αρχιτεκτονική γραμμή που χαρακτήριζε τα παλιά Ξενία, πήρε και πάλι τη μορφή που της αξίζει, διατηρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που της έδωσαν τον χαρακτηρισμό διατηρητέα ως αρχιτεκτονική «κληρονομιά» του τόπου μας.

Τα 32 δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι φιλοξενίας αναβαθμίστηκαν με ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά, εκμεταλλευόμενοι όλες τις νέες οικολογικές επιταγές οικοδόμησης. Οι 19 ανεξάρτητες κατοικίες ELIVI Nest Rooms, Villas & Suites στην περιοχή Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα εναρμονίστηκαν αρχιτεκτονικά και χρωματικά με τις ελιές, τα πεύκα, την άγρια και την καλλιεργημένη βλάστηση και δημιούργησαν έναν παράδεισο λιτής πολυτέλειας μέσα στο γαλάζιο και το πράσινο. Οι 11 ανεξάρτητες σουίτες ELIVI Grace Suites τοποθετήθηκαν «σεμνά» πάνω στη λευκή άμμο της παραλίας του παλιού Ξενία και του σημερινού ELIVI, την παραλία Αμπελάκια, παρεμβαίνοντας ελάχιστα στο τοπίο που φιλοξενεί τον πρωταγωνιστή του τόπου, τον περίφημο μαύρο κύκνο.

Με φροντίδα για το περιβάλλον

Η εξοικονόμηση ενέργειας προβλέφθηκε σε όλους τους χώρους και με όλους τους δυνατούς τρόπους μέσα από την ηλεκτρονική επίβλεψη της λειτουργίας του κλιματισμού, την επιλογή συσκευών ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης, την εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων έξυπνης διαχείρισης με δυνατότητα ελέγχου τόσο κεντρικά όσο και μέσα από κινητά και tablets, την επιλογή φωτισμού LED, την καταγραφή ενεργειακής κατανάλωσης, τη χρήση ενεργειακών κουφωμάτων, ηλιακών συλλεκτών και φωτοβολταϊκών πάνελ και τον κλιματισμό μέσω γεωθερμικών αντλιών. Έχουν επιλεγεί σύγχρονα συστήματα πλυντηρίων, φιλικών προς το περιβάλλον και οικολογικά προϊόντα για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων και των δωματίων. Το νερό των πισινών καθαρίζεται χωρίς τη χρήση χλωρίου, με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης, ενώ το πράσινο διαφυλάχτηκε ευλαβικά και εμπλουτίστηκε με επιπλέον φυτεύσεις, ενισχύοντας την πλούσια χλωρίδα της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει