Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Σουβλίστε τα λαχανικά σας

Ας τσικνίσουμε ακόμα και τα λαχανικά μας. Μία εύγευστηπρόταση για να συνοδεύσουμε τα κρεατικά μας.

Υλικά:

• 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε με γάλα κομμάτια
• 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
• 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
• 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
• 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
• 18 μανιτάρια μικρά
• ½ κούπα ελαιόλαδο + 3 κουταλιές της σούπας
• ¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο
• 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά ξερά τριμμένα ( ρίγανη, θρούμπι, δενδρολίβανο, θυμάρι)
• Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 18 καλα μάκια για σουβλάκι

Οδηγίες συνταγής
Περνάμε τα κομμάτια λαχανικών εναλλάξ στο καλαμάκια και αραδιάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να καεί ελαφρά ο εξωτερικός φλοιός των λαχανικών. Το εσωτερικό θα πρέπει να «κρατάει».

Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο και διαλύουμε τη ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας το μείγμα για να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα σουβλάκια λαχανικών ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικου.

Διάρκεια: προετοιμασία περίπου 15 λεπτά, μαγείρεμα 30 – 40 λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει